Štýl

Vyberáme ideálne šaty pre každý typ postavy

"Hádam ani neexistuje žena, ktorá by sa netrápila nad nejakou časťou svojej postavy. Dnes sme sa zamerali na to, ako šatami zakryť nedostatky."

Veronika Rosputinská, 20. augusta 2013 10:00
Reserved Foto: Reserved
Či už máte väčšie bruško alebo zadok, širšie boky či stehná, neznamená to, že nemôžete vyzerať dokonalo. Správnym výberom šiat dokážete všetko hravo zamaskovať. Základným pravidlom, ako odpútať od nedostatkov, je zvýrazniť to, čo máte na postave krásne. A v tom vám pomôžu práve skvelo padnúce šaty.

Širšie boky


Trápia vás širšie boky? V prvom rade si musíte uvedomiť, že široké boky sú ženské a mnohým mužom sa na ženách páčia. Ak od nich ale chcete odpútať, vsaďte na šaty, ktoré kombinujú úzky vrchný diel a širokú sukňu. Pás ešte viac zvýrazníte, ak si ho previažete stuhou či opaskom.

Väčšie bruško


Ani s vyčnievajúcim bruškom sa nemusíte obávať siahnuť po šatách. Skvelou voľbou pre vás sú šaty gréckeho strihu, ktoré sú efektne strihané pod prsiami a v oblasti bruška akoby splývali.

F&F Foto: F&F
Tiež vám padnú šaty v štýle peplum, teda s malou sukničkou na páse a akékoľvek šaty s riasením v oblasti pása. Jednoduchším riešením je široký opasok cez bruško.

Väčšie stehná


Jedným z najčastejších problémových miest sú práve stehná. Mnohé ženy majú tendencie sa za ne hanbiť, a preto zo svojho šatníka vylúčili akékoľvek šaty. Chyba! Túto sezónu sú trendy maxi šaty a asymetricky strihané kúsky, ktoré sú ideálnym spôsobom na zakrytie väčších stehien.

Chlapčenská postava


Ste vyššia, štíhla, bez tukových vankúšikov a aj keď spĺňate požiadavky na topmodelku, v šatách sa cítite nesvoja? Chýbajúce krivky sa rafinovanými trikmi dajú ľahko vyčarovať. Vyberajte si šaty, ktoré majú zvýraznenú oblasť pŕs, napríklad zvláštnym strihom, brošňami alebo ideálne riasením, ktoré vám v tejto oblasti pridá chýbajúce centimetre. Pás na šatách by mal byť postavený vyššie a zvýraznený, aby vaše boky vyzerali opticky väčšie.


Mľandravé ramená


Ak nie ste spokojná so svojimi ramenami, ideálnou voľbou pre vás sú šaty s dlhým alebo trojštvrťovým úzkym rukávom, ktoré ramená na jednej strane zamaskujú, no na druhej ich spevnia, a tak budú pôsobiť omnoho menšie ako v modeloch bez rukávov.

Komentáre