Štýl

Módna inšpirácia: Tipy, ako si správne vybrať džínsy pre vašu postavu!

"Máte postavu, ktorá pripomína tvar hrušky? Alebo práve naopak, patríte medzi dámy so športovou až chlapčenskou figúrou? Ste nadpriemerne vysoká? Potom sú tieto štyri tipy pre vás ako stvorené!"

Diana Vaculová, 28. apríla 2014 14:00
F&F Foto: F&F


Keďže túto sezónu je denim štýl viac než trendy, rozhodli sme mu venovať ďalších pár riadkov. Nič predsa nenapovie viac o jeho obľube ako čísla. Vedeli ste, že ročne sa vyrobí päť miliárd kusov riflí a každú sekundu sa jedny predajú? Postupom času sa totiž v šatníku stali stálicou. Aby ste v tom vašom však mali iba také, ktoré vašej postave skutočne lichotia, prinášame vám štyri rady, ako si ich správne vybrať!

Plnšie krivky


Pre dámy s plnšími krivkami, ktorých postava pripomína tvar hrušky alebo aj presýpacích hodín, je najlepšou voľbou jednoduchosť. Vyhnite sa prešívaným, farebným či inak zdobeným alebo zvýrazneným rifliam. Siahnite radšej po klasike, najlepšie pre váš typ postavy bude, ak si oblečiete takzvané boot cut jeans, ktoré sú síce obtiahnuté cez zadok a stehná, no pod kolenami sa mierne rozťahujú. Skvelým optickým trikom sú aj vrecká našité blízko seba.
H&M Foto: H&M

Vyšportovaná


Ak patríte do skupinky vyšportovaných postáv, najviac vám budú pristať džínsy pánskeho strihu, a teda takzvané boyfriend jeans. Voľnejší strih, alebo vyhrnuté nohavice nad členkami, či dokonca slouchy skiny jeans, ktoré voľne obopínajú boky a nohy, no zároveň nezakrývajú vaše prednosti, to je pre vás tá správna voľba. Dolaďte ich priliehavým topom, opaskom a nechajte ich spadnúť na boky – budete vyzerať fantasticky.
Reserved Foto: Reserved

Chlapčenský šmrnc


Štíhle nohy a úzke boky? Aj vy ste sa našli v tejto mini definícií? V tom prípade musíte mať vo vašom šatníku svetlé a výrazné odtiene denim nohavíc, ktoré opticky zväčšia vaše pozadie. Skvelé sú aj rôzne modely s aplikáciami, dierami či zdobením, ktoré vytvárajú objem. Rovnaký efekt majú aj nohavice s vysokým pásom alebo výrazné vrecká, ktoré sú ďaleko od seba. V obchode teda hľadajte džínsy s názvom high waisted skiny!
New Yorker Foto: New Yorker

Vysoká postava


Vašou najväčšou výhodou je, že si každodenný život môžete užívať v pohodlných nízkych topánkach, keďže nič nemusíte doháňať opätkami. No a s balerínami či sandálmi najlepšie pôsobia slimky alebo wide leg rifle! Vyhnite sa však denim nohaviciam s vysokým pásom, ktoré by vás zbytočne predĺžili. Nebojte si ale zakúpiť výrazné džínsy s rôznou potlačou.
Jennyfer Foto: Jennyfer

Komentáre