Štýl

Privítajte farebnú Veľkú noc s mrkvovým cheesecakom

"Baránok a mazanec, to je klasika, bez ktorej sa tradičná Veľká noc skrátka nezaobíde. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 11. apríla 2022 15:52
Privítajte farebnú Veľkú noc s mrkvovým cheesecakom Foto: HARIBO
Ak chcete tento rok vyskúšať aj niečo viac hravé, vsaďte na lahodný mrkvový cheesecake, po ktorom sa bude oblizovať celá rodina. Tejto tortičke dodáva šťavu sladká mrkva a farebnú jarnú hravosť zase HARIBO Jelly Beans, želé cukríky pripomínajúce nafarbené vajíčka. Zapojte do prípravy aj malých pomocníkov, ktorí vám pomôžu dezert ozdobiť k dokonalosti. Pozvite si jar domov so všetkým čo k nej patrí a užite si veselú Veľkú noc.


Recept na veľkonočný mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans


INGREDIENCIE
Korpus (forma s priemerom 24 cm)
200 g karamelových sušienok
50 g mletých pekanových orechov
50 g nadrobno nastrúhanej mrkvy
40 g rozpusteného masla

Náplň
700 g čerstvého smotanového syra
200 g kyslej smotany
150 g cukru kryštál
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžička citrónovej kôry
1 lyžička vanilkového extraktu
3 vajcia
3 lyžice hladkej múky

Na ozdobu
150 g čerstvého smotanového syra
30 g smotany na šľahanie
30 g cukru múčky
1 lyžička citrónovej šťavy
HARIBO Jelly Beans

POSTUP
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Dno guľatej otvárateľnej formy vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom. Sušienky rozdrvíme najemno a zmiešame s orechmi, mrkvou a rozpusteným maslom. Potom zmes natlačíme do formy tak, aby dno bolo rovnomerne pokryté, a dáme na 10 minút predpiecť.
2. Pripravíme si krémovú náplň. V mixéri na nízkych otáčkach prešľaháme syr, kyslú smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilkový extrakt. Po jednom zašľaháme vajíčka a po lyžiciach aj múku. Krém nalejeme na predpečený korpus a uhladíme stierkou.
3. Teplotu v rúre znížime na 150 °C. Formu dáme na prostrednú mriežku a pod ňu hlbší pekáč, do ktorého nalejeme vriacu vodu. Cheesecake pečieme cca 55-60 minút, stred by mal byť takmer stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou jemne pohneme. Potom ho necháme hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec niekoľko hodín vychladíme v chladničke.
4. Syr, smotanu, cukor múčku a citrónovú šťavu vyšľaháme na pevný krém, dáme do vrecka so zdobiacou špičkou a na cheesecake ho ozdobne navrstvíme. Dozdobíme cukríkmi HARIBO Jelly Beans, jedlými kvetmi či mrkvovými špirálkami.

Komentáre