Štýl

Praktická a štýlová ľadvinka oživí každý outfit

"Ako ju vybrať a nosiť?"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 27. septembra 2021 12:19
Ilustračné foto Foto: Lia Kos / Shutterstock.com
Ľadvinka – pre niekoho módny hit, pre iného nepríjemná pripomienka minulého storočia. Prečo by ste mali dať ľadvinke šancu a zaradiť ju do svojho šatníka? A ako ju nosiť, aby ste nevyzerali ako z deväťdesiatkového filmu?

Ľadvinka ako praktický pomocník
Jednoznačnou prednosťou ľadvinky je jej praktickosť. Hoci je úsporná, zmestí sa vám do nej všetko potrebné, a pritom máte stále voľné ruky. Oceníte tiež jej variabilitu – vďaka nastaviteľným popruhom môžete ľadvinku nosiť klasicky okolo pása, ale tiež cez rameno ako crossbody kabelku. Vo všetkých prípadoch ju máte neustále pri ruke a svoje cennosti tak nestratíte zo zreteľa, čo oceníte najmä pri cestovaní.

Koľko vreciek je tak akurát?
Najprv si rozmyslite, akú veľkú a priestrannú ľadvinku skutočne potrebujete. Znosíte ju iba na kratších prechádzkach so psom alebo s ňou chcete vyraziť na celý deň do mesta? V druhom prípade budete potrebovať ľadvinku s dostatočným úložným priestorom a väčším množstvom vnútorných i vonkajších vreciek. Stále ale majte na pamäti, že ľadvinka nikdy úplne nenahradí batoh – na to je predsa len príliš malá.

Umiernená klasika alebo extravagancie?
Ľadvinka je sama osebe výrazným prvkom, ktorým bezpochyby ozvláštnite svoj outfit. Chybu preto neurobíte, ak sa pri výbere budete držať osvedčených farieb ako je čierna, sivá a béžová. Chcete na seba strhnúť pozornosť? V tom prípade siahnite po ľadvinke vo farebnom prevedení s výrazným vzorom. Snažte sa ju ale kombinovať s jednoduchým, napríklad celočiernym outfitom.

Ako ľadvinku nosiť
Ľadvinku môžete nosiť tradičným spôsobom okolo bokov alebo pásu – prepášte ňou košeľu, sveter, sako či kabát. Nebojte sa experimentovať s dĺžkou popruhu a ľadvinku využiť napríklad ako crossbody kabelku, alebo si ju jednoducho zavesiť na rameno. Nikdy ju neschovávajte pod vrstvou oblečenia – ľadvinka by pre vás mala byť vždy jednoducho prístupná.

Na beh, na bicykel aj do prírody
Dobrým pomocníkom je ľadvinka predovšetkým vtedy, keď potrebujete mať voľné ruky. Využijete ju preto nielen na bežnej prechádzke, ale aj pri športe. Vybrať si môžete z ľadviniek na beh, cyklistiku alebo zo špeciálnych turistických ľadviniek. Športové modely bývajú vyrobené z ľahšieho, odolnejšieho materiálu, s ktorým sa nemusíte báť vyraziť do divočiny. Zatúžila ste aj vy po univerzálnej a praktickej ľadvinke? Vyberte si tú svoju na Heureka.sk – zorientovať sa v širokej ponuke produktov vám pomôžu recenzie overených používateľov.

Komentáre