Štýl

Päť tipov, ako si vybrať správne slnečné okuliare

"Jar pomaly, ale isto prichádza, a tak môžete vytiahnuť spolu s teniskami či jarnou bundou aj vaše slnečné okuliare. Neviete, ktorý druh je pre vás ten pravý? Inšpirujte sa!"

Diana Vaculová, 12. marca 2014 6:00
Reserved Foto: Reserved


To, že sa tento rok počas krásnych slnečných dní budú nosiť zrkadlové sklíčka, klasické pilotky či okuliare v štýle retro, je už všetkým jasné. Napriek tomu, že práve tento druh okuliarov je v móde, musíte si dať pozor na to, ktorý najviac lichotí vám a vašej tvári. Preto sme sa vám rozhodli priniesť päť tipov, ako na to!

Oválna tvár


Dámy s oválnym typom tváre to majú najľahšie. K ich črtám sa totiž hodia úplne všetky druhy okuliarov. Hor sa teda do toho najmódnejšieho výberu! Nemusíte sa báť zaexperimentovať ani s farbami či tvarmi okuliarov.
Jennyfer Foto: Jennyfer

Guľatá tvár


Tváram, ktoré sú približne rovnako široké a vysoké odporúčame hranaté okuliare s výrazným horným rámikom. Vďaka nim bude vaša tvár pôsobiť štíhlejšie. Určite sa však vyvarujte príliš veľkým, okrúhlym, ale aj priveľmi malým okuliarom. To by malo pre vašu tvár opačný efekt.
H&M Foto: H&M

Hranatá tvár


Ak patríte medzi ženy, ktoré sa pýšia výraznými lícnymi kosťami, máte jasnú voľbu! Asymetrický alebo oválny druh okuliarov je pre vás najlepším riešením. Nemusíte sa báť ani ich veľkosti, pokojne siahnite po tých najväčších. Zabudnite však na hranaté okuliare, tie by vám zbytočne ukradli nežnosť a pridali na prísnosti.
H&M Foto: H&M

Trojuholníková tvár


Dámy, ktorých tvár sa postupne zužuje smerom k brade, patria jednoznačne do tejto sekcie. A majú to s výberom okuliarov jednoduché. Ich črtám totiž najviac sedia nikdy nestarnúce pilotky!
Marks and Spencer Foto: Marks and Spencer

Hruškovitá tvár


Úzka spánková časť a naopak rozšírená v blízkosti lícnych kostí? Potom určite patríte do hruškovitého typu tváre. Najvhodnejším druhom okuliarov pre vás sú tie, ktorých vrchný rám je zvýraznený, či už hrúbkou alebo farbou, a naopak, spodný zostáva nenápadný.
Reserved Foto: Reserved

Komentáre