Štýl

Plesová sezóna 2014: Hlavne nech sa trblieta!

"Trendy nadchádzajúcej plesovej sezóny už tradične predstavila módna šou Orange Fashion. Rozprávkové róby vyrážali dych."

Veronika Rosputinská, 12. decembra 2013 6:00
Mária Šraneková Foto: Orange


Desiaty ročník prestížnej módnej šou Orange Fashion hostila nádherná budova Slovenskej filharmónie, kde sa podľa slov moderátorky večera Sone Müllerovej odohrala symfónia módy. Svoje kolekcie počas nej predstavili významní slovenskí dizajnéri Fero Mikloško, Veronika Hložníková, Marcel Holubec W., Hana Převrátilová s Borisom Hanečkom a Mária Štraneková so študentkami odevného ateliéru ADO4.

Všetkých päťdesiat modelov spájal spoločný prvok - fantázia a rozprávkovosť snúbiaca sa s podčiarknutím ženskej siluety. Večer otvorila prehliadka jedného z najpopulárnejších slovenských návrhárov, Fera Mikloška, ktorý stál aj pri zrode tohto podujatia. Jeho kolekcia vychádzala z minulých dekád a dominovali v nej zamat, čipka a organza. Nechýbali flitre, dominovali farby ako zlatá a čierna. Pre pánov Fero Mikloško pripravil kolekciu spoločenských odevov zo zamatu.

Fero Mikloško Foto: Orange
Modely Fera Mikloška na móle nasledovali kúsky Veroniky Hložníkovej, plné rozprávky, farieb a ženskosti. Čiernu a bielu tak sprevádzali fialová, bordová či červená. Veronika Hložníková okrem jednofarebných rób potešila nejedno ženské oko aj zaujímavými čierno-bielymi pásikavými šatami s výraznou fialovou mašľou.

Veronika Hložníková Foto: Orange
Tretím dizajnérom, ktorý dostal priestor, bol Marcel Holubec W. Ten sa nechal inšpirovať rozprávkou Kráska a netvor a prekvapil veľmi pestrou kolekciou. Dominujúcimi farbami boli ružová, modrá a žltá. Ani v jeho kolekcii, podobne ako to bolo u Fera Mikloška, nechýbali modely pre pánov.

Marcel Holubec W. Foto: Orange
Originálnu kolekciu priniesla spolupráca Hany Převrátilovej a Borisa Hanečku, ktorá sa niesla v duchu krajčírskeho remesla. Ich šaty boli akoby napoly hotové a napoly nedokončené, no paradoxne, zároveň pôsobili dokonalo prepracovane. Jednoducho úchvatné!

Boris Hanečka - Hana Převrátilová Foto: Orange
Módnu šou uzavrela štipkou mladej rebélie kolekcia Márie Štranekovej s názvom Love, keď v prvej časti dala priestor študentom Ateliéru design oděvu Fakulty Multimediálnych komunikací UTB v Zlíně, kde pôsobí ako vedúca tohto ateliéru. Celkovo sa kolekcia niesla v znamení symbolov viera, láska a nádej, doplnená aj o autorské šperky.

Mária Šraneková Foto: Orange
Ako to na Orange Fashion býva zvykom, aj tento rok ruka v ruke s módou kráča aj dobročinnosť. Ikonické červené „Šaty zo srdca“ boli predstavené už po tretí raz. Pätica návrhárov vytvorila bez nároku na honorár šaty do špeciálnej dražby, z ktorej peniaze poputujú na pomoc predčasne narodeným deťom. Na móle ich predviedli úspešné slovenské modelky Zuzana Mačasová, Kamila Filipčíková, Denisa Dvončová a Kinga Rajzak, ktorá na Slovensku predvádzala po prvý raz.

Viac fotografií si môžete pozrieť v galérii nižšie:

Komentáre