Štýl

Obľúbené Nezabudnuté remeslá sa vracajú na námestia B. Štiavnice

"Podujatie, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie v Banskej Štiavnici, zakončí koncert skupiny Čendeš, ktorá hudobne spracúva najmä rusínske motívy."

TASR, 5. augusta 2022 12:45
Na archívnej snímke Trojičné námestie v Banskej Štiavnici. Foto: TASR Dano Veselský

Populárne banskoštiavnické podujatie Nezabudnuté remeslá sa po dvoch pandemických rokoch, kedy sa konali v priestoroch Starého zámku, vracajú opäť na svoje tradičné miesta – Námestie sv. Trojice a Radničné námestie. Uskutočnia sa v sobotu 6. augusta.

"Tohtoročné podujatie bude venované téme ľudovej zábavy. Myslíme si, že po dvoch rokoch útlmu tak urobíme radosť našim verným návštevníkom, a to jednak prostredníctvom vystúpení ľudovej hudby HoŤaPo či folklórneho súboru Poleno, ale aj rozprávaním Kataríny Nádaskej," uviedla pre TASR dramaturgička podujatia Zuzana Patkošová. "Zároveň sme pripravili zaujímavý program pre deti, v ktorom nebudú chýbať vystúpenia UŽ divadla, tvorivé dielne, maľovanie na tvár či interakcie s naším moderátorom a animátorom v jednej osobe Forgim," dodala.

Už 22. ročník akcie tak ponúkne bohatý sortiment z produkcie približne 130 predajcov ľudovoumeleckých a remeselných výrobkov. Chýbať nebude ani občerstvenie, a to vrátane obľúbených pukanských párancov, bohatý program na dvoch pódiách a sprievodné aktivity.

Podujatie, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie v Banskej Štiavnici, zakončí koncert skupiny Čendeš, ktorá hudobne spracúva najmä rusínske motívy.

Komentáre