Štýl

Módna inšpirácia: Slovenky ako lusk v námorníckom štýle

"Ak si nie ste isté, čo majú Slovenky spoločné s námorníctvom, hneď vám to objasníme. Farby biela, modrá, červená sú totiž nielen farbami našej vlajky, ale aj trendu, ktorý musí ovládnuť váš šatník!"

Diana Vaculová, 21. apríla 2014 12:00
Kabelka a hodinky Reserved, náhrdelník New Yorker Foto: Reserved, New Yorker


Štýl, s ktorým prišla pred osemdesiatimi rokmi Coco Chanel sa i u nás udomácnil celkom rýchlo a vracia sa každoročne ako bumerang. Pruhované oblečenie je totiž nielen zaujímavé a in, ale pridáva na sviežosti, pristane všetkým mieram a rozžiari ženy v každom veku. Ponorte sa preto s nami do tohto hitu!

Na každú príležitosť


Základnými prvkami námorníckeho štýlu sú pásiky v už spomínaných troch farbách, kotvy a slamené či námornícke klobúky. Výhodou je, že tieto outfity nie sú náročné na kombinovanie a môžete si ich obliecť na rôzne príležitosti. Ak chcete byť za elegantnú divu stačí siahnuť po bielo - modrých pruhovaných šatách so zlatými doplnkami či po monochromatickej modernejšej čierno–bielej kombinácii. Ľahko sa však dá dosiahnuť aj športový look, a to napríklad so šortkami a s pásikavým tričkom. Určite v takejto kombinácií vyniknete na rôznych rodinných oslavách, garden party či na káve s priateľmi.
šaty Reserved, kabelka Parfois, baleríny H&M Foto: Reserved, Parfois, H&M

Ukotvite look doplnkami


Ak sa budete rozhodovať ako celkový look doladiť, skúste siahnuť radšej po zlatých, ako po strieborných doplnkoch. Zlaté kotvy, hviezdice či korále vyzerajú najmä v lete oveľa lepšie ako ich strieborné odlesky. Korále navyše budú toto leto prístupné v rôznych farbách, materiáloch aj veľkostiach, patria totiž k jedným z mnohých sezónnych trendov!
kabelka a hodinky Reserved, náhrdelník New Yorker Foto: Reserved, New Yorker

K vode


Mnohé dámy si už teraz zháňajú plavky na leto. My jednoznačne odporúčame námornícku potlač aj na nich. Nájdete ich určite v tradičnej modro - bielej verzii, ale v nákupných centrách nebudú chýbať ani v čierno alebo v červeno–bielej kombinácií. Ak nie ste fanúšikom prúžkov, siahnite aspoň po jednej z troch námorníckych farieb.
Marks and Spencer Foto: Marks and Spencer

Komentáre