Štýl

Päť ulíc sveta, ktoré musí každá žena navštíviť

"Nákupné centrá a obchody vo vašom meste už určite dôverne poznáte. Dnes vás preto zavedieme do ulíc ako stvorených pre nákupné maniačky. Pýtate sa v duchu, ktoré to sú? My vám o nich prezradíme viac!"

Diana Vaculová, 28. februára 2014 6:00
Na snímke z 5. júla 2011 ľudia idú s nákupmi po 5.avenue v New Yorku. Foto: TASR/AP Photo


Takmer každá žena rada cestuje. O to viac, ak sa jej na týchto cestách dožičí oddych, poznanie a zábava. No a kde inde hľadať toto trio podstatných mien pokope, než na nákupoch? Možno už len na nákupoch v Tokiu či v Paríži. Práve preto vám prinášame päť ulíc vo svetových metropolách, ktoré musíte aspoň raz v živote navštíviť!

Piata avenue v New Yorku


Priznajte sa. Koľké z vás túžia navštíviť New York? A koľké po tom túžia i vďaka seriálu Sex v meste? Ak z vás nejedna odpovedala áno, potom by ste sa mali vybrať určite aj na Piatu avenue (Fifth Avenue). Ak si tam pre nehorázne vysoké ceny nič nekúpite, nezúfajte. Určite tam aspoň stretnete celú newyorskú smotánku.

Rodeo Drive v Beverly Hills


Na Rodeo Drive sa vo filme Pretty woman vybrala aj Julia Robberts. Luis Vuitton, Chanel či Burberry. To sú značky, ktoré tu nájdete. Míňať peniaze na tejto ulici v krásnej slnečnej Kalifornii je snom azda každej shopoholičky. Háčik je len v tom, ako hlboko do vašej peňaženky ste ochotné siahnuť.

Avenue Montaigne v Paríži


Pri meste Paríž napadne určite každému jeho známa Eiffelova veža. Málokto však pozná rovnako zaujímavú Avenue Montaigne, ktorá sa priam hemží značkami ako sú Dior, Valentino či Ralph Lauren. Ak teda chcete ísť utratiť vaše ťažko zarobené peniaze, Paríž vám s jeho prestížnou ulicou ponúkne nejednu príležitosť.

Ginza v Tokiu


Presuňme sa z Ameriky a Európy rovno do východnej Ázie. Japonsko je štát, ktorý je známy pre neskutočné rozdiely medzi bohatstvom a chudobou. Kým v jednej časti Tokia nemá obyvateľstvo čo konzumovať, v druhej sa dámy prechádzajú v tých najprestížnejších šatách, zakúpených práve na ulici s názvom Ginza.

Bahnhofstrasse v Zürichu


Neodmysliteľne patrí k našej top päťke. Nachádza sa vo Švajčiarsku, ktoré je predovšetkým známe svojimi vychýrenými hodinkami a šperkami. Ulicu obklopujú vysoké stromy dodávajúce akýsi dôraz a pompéznosť butikom stojacim tesne za nimi. Stačí už len naštartovať vaše súkromné lietadlo a oddať sa módnym nástrahám.

Pre tie, ktoré budú spolu s nami cestovať iba ak prstom na mape, dávame do pozornosti o niečo viac splniteľný sen. Prahu a jej Parížsku ulicu.

Komentáre