Štýl

Spoznajte ideálnu pánsku košeľu

"Povinnou výbavou každého muža je biela spoločenská košeľa."

Webmagazin.sk, 5. februára 2014 6:22
Foto: Budchlap.sk
Určite každý muž má v šatníku klasickú bielu košeľu, v ktorej sa necíti príjemne a pohodlne, pretože golier škrtí, rukávy sú krátke alebo naopak príliš dlhé a vyzeráte v nej ako nafúknutý balón, keď si ju zakašete do nohavíc. Tomuto je koniec! Predstavíme Vám pánsku košeľu v ktorej budete vyzerať jedinečne a dokonalo a tak sa budete v nej aj cítiť. Košeľa, ktorá dokonale sedí, neškrtí a zdôrazní Vašu mužnú postavu. Po takejto košeli snáď túži každý muž.

Foto: Budchlap.sk

Základné pravidlá výberu košele



Veľkosť
Základom pri výbere košele je určiť správnu veľkosť. Najdôležitejším rozmerom, podľa ktorého sa pri výbere veľkosti košele môžeme riadiť je obvod krku, ktorý sa po správnosti meria tesne pod ohryzkom. Okrem obvodu krku sa nesmie podceniť ani dĺžka rukávov. Podľa spoločenskej etikety majú byť rukávy košele také dlhé, aby manžety prečnievali 1 až 1,5 cm z rukáva saka.

Spoznajte ideálnu pánsku košeľu Foto: Budchlap.sk


Pri určovaní správnej veľkosti košele sú dôležité aj tieto rozmery:


- celková dĺžka košele (A) - dĺžku košele zistíme, keď si odmeriame výšku chrbta.
- obvod hrudníka (B) – sa meria v jeho najširšom mieste.
- dĺžka rukáva (C) – vonkajšia dĺžka rukáva sa meria od ramena až po zápästie. Pri meraní by mala byť ruka voľne spustená.
- vnútorná dĺžka rukáva (D) – nie je smerodajným údajom, ktorý by ovplyvnil výber košele.
- spodná šírka košele (E) – záleží od strihu košele. Slim fit a Regular fit košele sú v bode E užšie.
- obvod krku (F)

Foto: Budchlap.sk


Strih
Košeľu, v ktorej vyzeráte ako nafúknutý balón nechajte doma v skrini a zabodujte s košeľou strihu Slim Fit. Strih košele Slim Fit je moderný, vkusný a výborne vypasovaný strih pánskych košieľ, ktorý sa v poslednej dobe teší veľkej obľube. Tento moderný strih dokonale zvýrazní a podčiarkne mužské telo a jeho jedinečnosť. Je vhodný pre mužov s útlejšou postavou, ale i mužov športovcov. Pre mužov s pivným bruškom sa odporúča zvoliť košele strihu Regular Fit.



Dizajn
Zabudnite na košeľu z prúžkami a klasickým golierom. Najnovším módnym trendom v pánskej móde sú košele s kontrastne zdobenou gombičkovou légiou, dvojitým golierom a výraznými manžetami. Zapínanie košieľ na gombíky symetricky rozmiestnené už nie je trendy. Moderné košele sa vyznačujú netradične rozmiestnenými gombíkmi po dvojiciach či trojiciach.

Foto: Budchlap.sk


Košeľa bez kravaty – ÁNO


Košele, do ktorých sa kravata jednoducho nenosí? Ide o košele s kontrastne podfarbenou gombičkovou légiou a dvojitým golierom button-down, kde sú oba konce golieru pripevnené ku košeli gombíkmi. Košeľa s takýmto golierom, ktorý má konce pripnuté gombičkami sa nosí bez kravaty s rozopnutým posledným gombíkom. Košele s button-down golierom sa hodia na neformálne spoločenské akcie. Do slávnostného obleku sa však nehodia.
Košele, ktoré sú na fotografiách si môžete objednať na http://Budchlap.sk





Komentáre