Štýl

Módna inšpirácia: Ružová hriva je trendy

"Blondínky, brunetky, ryšavky, všetky rady experimentujú. Najmä, ak ide o vlasy. Čo by ste však povedali na ružové? Neľakajte sa a nechajte sa inšpirovať našimi tipmi!"

Diana Vaculová, 24. februára 2014 14:00
Ružovej na vlasoch podľahol aj Hollywood. Na snímke speváčka Katy Perry. Foto: TASR/AP Photo


Ružová je známa ako farba plná nehy, romantiky, jemnosti, lásky a čistoty. Má veľmi upokojujúce účinky, no to nie je všetko, čo predstavuje. Vo svete módy je definovaná ako hravá, voľná a spontánna. Odborníčka na vlasy – Barbara Daley, ktorá strihá nejednu celebritu, sa vyjadrila, že „tak neprirodzený odtieň dokáže oživiť i ten najfádnejší outfit a dokonale zmeniť vašu vizáž,“ otázne však je, či ste na takúto zmenu pripravené. A preto vám dávame tri tipy, ako na to s ružovou!

Ak ružová, tak iba za pomoci kaderníka


Mnoho dám chce podstúpiť takúto radikálnu zmenu, no svoje rozhodnutie často uponáhľa a nezverí sa do rúk profesionálom. Potom však môže výsledný efekt namiesto očarujúco vyzerať odstrašujúco. Ak sa teda i vy rozhodnete, že vaša farba by potrebovala oživiť, uistite sa, že nad vašimi vlasmi nebude čarovať niekto bez dlhoročných skúseností.

Čo na to stylisti?


Tí sa jednoznačne zhodujú na tom, že menej je niekedy viac. I keď je ružová IN, a i keď dokáže dokonale zjemniť váš výraz tváre, uberá opticky na rokoch a pôsobí sviežo, určite nie je vhodnou voľbou pre všetkých. Preto by ste možno mali začať iba s pár pramienkami a až potom sa rozhodnúť, či farbu rozšírite aj na zvyšné vlásky.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Optické klamy


Do pozornosti ich dávame, najmä ak ste tmavovlásky. Znamená to totiž, že ten pravý odtieň ružovej dosiahnete ťažšie, než napríklad blondínky. Na trhu však nájdete aj také farby, ktoré vašim vlasom dodajú len ružový odlesk. To pomôže predísť zbytočnému, pre vlasy tak náročnému odfarbovaniu. Ďalším takýmto „trikom“ sú takzvané klipy, respektíve umelé vlasy, ktoré si formou sponiek iba pripnete na hlavu a okamžite budete vďaka takémuto „melíru“ pôsobiť mladšie a sviežejšie.

Na záver len dodávame, že i keď je ružová skutočne hitom, a aj keď ju má na hlave už polovica Hollywoodu, mali by ste toto rozhodnutie skutočne zvážiť. Pretože inšpirácia to je síce obrovská, no nie za cenu toho, aby si vás na ulici pomýlili s cukrovou vatou.

Komentáre