Štýl

Módna inšpirácia: Oranžová na perách

"Rutinou každodenného života žien je, samozrejme, líčenie. Či je už reč o dennom alebo večernom, všetky ho riešime. Tentoraz máme pre vás odporúčanie, ako ho rozžiariť. Siahnite po oranžovej! "

Diana Vaculová, 17. februára 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Hitom tohtoročnej sezóny budú výrazné farby. A to nielen vo svete módnych dizajnérov a ich návrhov, ale i vo svete odborníkov na neodmysliteľnú súčasť ženského sveta – líčenie. Maskéri alebo aj takzvaní „skrášľovači“ dám na celom svete sa jednoznačne zhodujú v tom, že oranžová je trendy. A hlavne na vašich perách. Oslňte ňou počas jari, no najmä v lete.

Vo svete celebrít


Napriek tomu, že oranžová patrí skôr medzi ojedinelé záležitosti, vo svete celebrít sa s ňou akoby vrece roztrhlo. Nielenže vyžaruje pozitívnu energiu, patrí i medzi teplé odtiene, a práve preto bude hitom letných mesiacov. Skúste ju a neoľutujete. Niekoľko známych osobností dlho neotáľalo a keď sa okolo seba porozhliadnete, zistíte, že nejedna z nich ju má na perách.

Ktorá je tá správna?


Marhuľová, neónová, melónová či lososová? Po ktorej by ste mali siahnuť práve vy? Vyhnite sa jej neutrálnym a nevýrazným odtieňom! Pri výbere toho správneho rúžu pre vás by ste totiž mali myslieť na to, že pery majú žiariť, pôsobiť živo a nie naopak. Preto je oveľa lepšou alternatívou mandarínková, koralová alebo pastelová.

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Samozrejme, ide o veľmi individuálnu záležitosť a ak si nebudete vedieť rady, spýtajte sa radšej odborníka, aby to nedopadlo ako jedno veľké fiasko. Medzi veľmi špecifické postavenie sa zaraďuje červená s oranžovým nádychom. Má veľmi zvláštny efekt – je výrazná, no je dosť možné, že sa pri nej stratíte v dave. Nekričí z nej totiž akýsi, najmä na jar žiadúci, osviežujúci efekt.

New York v oranžovej


A čo na to hovorí zahraničie? Chanel, Dior, Saint Laurent či americká značka Rag & Bone ju priam zbožňujú, o čom svedčí i to, že počas newyorského týždňa módy sa na mólach namiesto neutrálneho make - upu na perách modeliek objavila práve oranžová.

Všetky sme rozdielne. Jedna je blondína, ďalšia bruneta. Jedna s tmavšou pokožkou, druhá s bledšou. A čo na to vraví populárna oranžová? Že je to úplne jedno. Pretože svedčí každej. Tak neváhajte a vyskúšajte ju na vlastnej koži.

Komentáre