Štýl

Sto rokov módy v originálnom videu

"Módni návrhári, šikovné krajčírky a ich šijacie stroje, no hlavne jednotlivé obdobia stoja za neustálymi zmenami trendov. Pozrite sa na to s nami v krátkom videu."

Diana Vaculová, 27. januára 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Dámy s prešívanými dlhými sukňami a dáždnikmi napriek tomu, že na oblohe niet ani mráčika či galantní páni v ich štýlových klobúkoch, aj to sa kedysi nosilo. Dnes je to skôr o šik džínsoch, pekných lodičkách a výrazných kabelkách. Tak, ako sa menila doba, menila sa aj móda.

Móda ako kolotoč


O prelomových trendoch by nám vedeli povedať aj slávni módni návrhári, kreatívci, inovátori, ktorí do módy v priebehu rokov vnášali nové trendy a obohacovali tak naše šatníky. Bikiny, malé čierne či lodičky, bez nich si svoj šatník nedokáže predstaviť takmer žiadna z nás. Milujeme ich my, no nosili ich už aj generácie dávno pred nami.

Na mieste je preto otázka, nie je móda len jedným obrovským kolotočom, ktorý sa krúti neustále dookola? Zaspomínajme si na roky šesťdesiate a hippies štýl či na roky osemdesiate, keď bol v móde disko štýl. A čo teraz populárny swing štýl? Veď ten tu predsa bol pred desiatkami rokov! A pamätáte si, ako sme sa pred pár rokmi smiali všetkým „v mrkváčoch“, keď my, trendoví, sme v tom čase nosili zvony? Pozrite sa teraz na seba a zistíte, že sa toho až tak veľa nezmenilo.



To, ako sa móda vyvíjala a menila posledných sto rokov, originálnym spôsobom vyjadruje krátke video, ktoré sa v uplynulých dňoch stalo hitom internetu. Hlavne staršie ročníky si určite radi zaspomínajú na časy, keď sa nosili takzvané „pudel sukne.“ Do ktorého obdobia by ste sa najradšej obliekli vy?

Komentáre