Štýl

Šatník trendového muža: Káro, úplet a parka

"Trendový muž sa túto sezónu pozná podľa výrazných topánok a tradičných materiálov."

Veronika Rosputinská, 18. septembra 2013 12:00
Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer
Ruka v ruke s dámskou módou kráča každú sezónu aj tá pánska. Všade vo svete sú trendy v oblasti pánskej módy bežne propagované, u nás sú chlapi stále akosi na okraji módneho sveta. A to je chyba! Každá z nás chce mať predsa vedľa seba sympaťáka, ktorý vie, čo a ako na seba.

Každou sezónou je móda pre pánov odvážnejšia a odvážnejšia a našťastie už aj v našich uliciach vídať mužov, ktorí sa neboja odlíšiť a siahnuť po netradičných kúskoch alebo ich dokonca skvelo kombinovať.

Túto sezónu si však prídu na svoje aj tí menej odvážni, ktorým sa určite bude páčiť trend tradičných materiálov. Nosiť sa bude najmä denim, tvíd, vlna a flanel, ale v obrodenom duchu. Na svojho starého otca vo „flanelke“ preto rýchlo zabudnite!

Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer
Podobne ako v dámskych kolekciách, aj v tých pánskych nájdete dominantný motív sezóny – káro. Z farieb sa páni oblečú do odtieňov studenej jesene, prevládať budú sivá, modrá, hnedá, čierna, ale tiež burgundská či béžová.

Jesenný trend – krátke nohavice


Možno to znie neuveriteľne, ale práve v túto chladnú sezónu sa skloňujú krátke nohavice. Nejde však o dĺžku po kolená, ale mierne nad členky, aby vynikli vyššie topánky, ktoré ovládli túto jeseň. V štýle turistických topánok sa budú niesť aj kolekcie na zimu.



Jedným z najvýraznejších prvkov tejto sezóny budú aj dlhšie pánske kabáty, ktoré sa budú nosiť v jeseni aj zime. Chýbať nebudú ani trendové motorkárske bundy a veľmi obľúbená bude parka, teda hrubšia športová bunda, ktorá zvykne mať okolo kapucne kožušinové olemovanie. A ak si pod ňu muž dá nejaký vzorovaný úplet, pochopil, ako byť túto sezónu in!

Komentáre