Štýl

Hľadáte kabát ideálny na túto zimu? Inšpirujte sa trendmi!

"Kabáty už dlho neboli tak populárne ako túto sezónu. Nosiť sa bude jednoduchá elegancia aj výraznejšie modely."

Veronika Rosputinská, 28. októbra 2013 6:00
Ann Christine Foto: Ann Christine


Meteorológovia predpovedajú tuhú zimu a ak sa im predpovede naplnia, s trenčkotom túto sezónu v zdraví neprežijete. Je ideálny čas začať uvažovať nad kúpou kabáta, ktorý počas chladných dní dostatočne zahreje.

V obchodných centrách sa prvé kúsky objavili už začiatkom jesene a teraz nastáva ich skutočný boom. Sotva nájdete značku, ktorá by neponúkala kolekcie kabátov. K dispozícii sú tenšie, skôr na prechodné obdobie, ale tiež oteplené kožušinkami, v ktorých sa nebudete triasť ani počas silnejších mrazov.

Šachovnica aj kožušina


V prvom rade je dôležité vybrať si strih, ktorý bude vašej postave lichotiť. Moderné sú rovno strihané modely, ktoré pekne vyniknú na vyšších štíhlejších ženách. Ak vaše miery nie sú práve ideálne, siahnite skôr po áčkových strihoch. K dispozícii sú tiež rôzne dĺžky, od najkratších až po tie po zem.

F&F Foto: F&F
Túto sezónu budete mať k dispozícii na výber aj zo širokej palety farieb. Už dávno neplatí, že zimný kabát by mal byť čierny alebo hnedý. Túto sezónu dominujú odtiene šedej, vínovej, červenej a kobaltovo modrej. Ak máte chuť na niečo extravagantnejšie, siahnite po trendovej žltej či oranžovej.



Ikonickým vzorom sezóny je tvídová šachovnica a najvýraznejším, spomedzi mnohých, práve vidiecky nádych štýlu. Veľké detaily v podobe zipsov, gombíkov, alebo opaskov dodajú každému outfitu originalitu. Chýbať nesmú ani kožušinky alebo populárne kožené detaily.

Komentáre