Štýl

Dajte zbohom opätkom! Túto jeseň ukradneme štýl pánom

"Najväčším topánkovým trendom na túto jeseň a zimu sú ženské topánky ako ukradnuté z pánskeho šatníka."

Veronika Rosputinská, 25. septembra 2013 6:00
Reserved Foto: Reserved
Ženské topánky a čižmičky bez opätkov boli na pultoch predajní vždy, nikdy z nich však nemizli tak rýchlo ako túto sezónu. Pánsky štýl prenikol už do všetkých zákutí dámskeho šatníka a preto, ak chcete byť in, zaobstarajte si aspoň jedny šmrncové topánky bez kopýtok.

Pánsky štýl sa začal v predajniach objavovať už koncom leta, keď zo skladov dorazili nové kolekcie dámskych poltopánok. Pripomínajú pánske mokasíny, nosia sa šnurované aj bez šnúrok, z farieb letí najmä hnedá, čierna a červená.

Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer
V tomto trende sa z jesene prehupneme aj do zimy, pričom v kolekciách topánok vidíme päť ústredných motívov. Prvým je návrat do 90-tych rokov v podobe retro topánok s výraznými kovovými detailmi, prevažne v hnedej, čiernej a zemitej červenej.

Druhým trendom tejto sezóny je čoraz obľúbenejší army štýl v podobe topánok pripomínajúcich pánske vojenské čižmy, samozrejme, v jemnejšom a ženskejšom prevedení. Vyznačujú sa výškou do polovice lýtok, sú na šnurovanie a bývajú buď bez opätkov alebo na nižšom opätku. Niektoré sú doplnené kožušinkou.

Deichmann Foto: Deichmann
Tretí je spomínaný trend typických pánskych strihov, ktoré sa túto sezónu nebojte odvážne kombinovať. Hodia sa k úzkym nohaviciam, denimu, ale pokojne si ich môžete obliecť aj k sukni alebo šatám. Fantázii sa medze predsa nekladú.

Štvrtý trend nás prenesie na Divoký západ do krajiny westernu a kovbojov. Nosiť sa budú čižmičky so strapcami alebo westernovými motívmi, prevažne budú v odtieňoch hnedej a červenej.



Piatym trendom sú večne populárne a typicky ženské čižmičky s nádychom elegancie. Nosia sa na vyšších, nižších, hrubších aj tenších opätkoch a nepokazia žiaden outfit. Modelka Taťána Kuchařová nám prezradila, že na ne nedá dopustiť a rada ich kombinuje najmä s extravagantnými kúskami alebo úzkymi džínsami. Jeseň je tu, tak šup šup do čižmičiek!

Komentáre