Štýl

10 kúskov, ktoré nesmú chýbať v šatníku ženy

"Ak vo svojom šatníku nemáte týchto desať kúskov, rozhodne to zmeňte! Vďaka nim sa zvládnete obliecť na každú príležitosť."

Veronika Rosputinská, 22. októbra 2013 6:00
Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer


Hoci so sebou každá začínajúca sezóna prináša nové trendy, sú aj kúsky, ktoré boli, sú a budú nesmrteľné. A práve kombináciou týchto s aktuálnymi trendmi budete za každých okolností štýlová a nestane sa vám, že budete bezradne stáť pred šatníkom s otázkou, čo na seba.

Kožená bunda


Koža je obľúbeným materiálom už celé desaťročia a vedia o tom aj módni dizajnéri, ktorí ju pravidelne zaradia do svojich kolekcií. Kožená bunda, alebo lacnejšia alternatíva v podobe koženky, by nemala chýbať v šatníku, lebo vie doplniť či osviežiť každý outfit.

F&F Foto: F&F
Potrebujete vyzerať športovo? Oblečte si tenisky, džínsy a koženú bundu. Ak zas chcete osviežiť spoločenský outfit, pokojne si koženú bundu dajte aj k elegantným šatám. Koža predsa nie je len pre motorkárov a rockerov.

Trenčkot


Tento kúsok odevu bol pôvodne navrhnutý pre vojakov, ale ženy v ňom jednoznačne vyzerajú lepšie! Je elegantný, nadčasový a vďaka dlhšiemu strihu ideálny do jesenných či jarných dní.

Sako


Keď sme už pri zvrškoch, zabudnúť nesmieme ani na sako. To by ste mali mať nielen jedno, ale pokojne aj desať! Využiť sa dá elegantne v kostýme, ale obľúbené je najmä s džínsami pre dosiahnutie ležérneho štýlu. Minimálne jedno čierno majte vždy k dispozícii.

Košeľa


Žiadnej žene by v skrini nemala chýbať ani košeľa. Ak ste elegantnejší typ, majte v zálohe bielu košeľu, ktorú môžete využiť do akéhokoľvek kostýmu.

Reserved Foto: Reserved
Pre športovejšie povahy je k dispozícii množstvo károvaných či džínsových, ktorými navodíte športovo-elegantný dojem.

Pásiky


Nesmrteľným vzorom sú pásiky, preto by ste si mali zaobstarať niečo námornícke. Ideálne je klasické bielo tričko s modrými pásikmi, ktoré sa bude nosiť hádam stále. Oblečte si k nemu modré džínsy, doplňte ich červeným opaskom a budete šik.

Džínsy


Tento kúsok je zmieňovať asi zbytočné. Existuje žena bez džínsov v skrini?
Jennyfer Foto: Jennyfer

Malé čierne


Čierne kokteilové šaty vás zachránia pri akejkoľvek neočakávanej príležitosti, ktorá vás núti ísť do spoločnosti. Ak budete meniť doplnky, kabelky a topánky, môžete byť v jedných šatách stále iná.

Čierne lodičky


Podobne ako malé čierne, zachrániť vás môžu aj pohodlné čierne lodičky. Tie by ste si mali kúpiť, aj keď ich práve nepotrebujete. Určite to poznáte, niekam potrebujete ísť a obchody sú ako vykradnuté alebo jednoducho nemajú vašu veľkosť. Ak v šatníku stále budú pohodlné lodičky, predídete zbytočnému stresu.

Listová kabelka


Ďalšia z povinnej výbavy elegantnej dámy. Ísť do spoločnosti bez krásnej a elegantnej kabelky je dnes pomerne veľký prešľap. Listová kabelka to ale nikdy nepokazí.

Opasok


Po ruke by ste mali mať aj opasok, ktorý má nielen praktickú, ale aj estetickú funkciu. Navyše, ak ho správne umiestnite, dokáže s postavou robiť divy.

Komentáre