Štýl

Exotická móda: Vkročte s nami na macedónske mólo

"Týždne módy, to nie je len Paríž, Miláno, Londýn či New York. Dnes vás pozývame na mólo do Macedónska. Pozerať sa veru bolo na čo."

Veronika Rosputinská, 26. novembra 2013 10:00
Prehliadka návrhárky Tanji Kokevovej Foto: TASR/AP Photo


Trend fashion weekov, teda týždňov módy, je populárny už od roku 1943, keď sa prvé podujatie tohto druhu konalo v New Yorku pod taktovkou Eleanor Lambert. Odvtedy prešli týždne módy obrovským vývojom a z centier svetovej módy – New Yorku, Paríža, Milána a Londýna – sa presunuli do takmer každej krajiny sveta.

Dnes sme nahliadli na Balkánsky polostrov, na jesenný fashion week do Macedónskej republiky. Krásne prostredie, tematicky poňatá koncepcia, všade plno lístia a jesenných dekorácií prítomných určite skvele naladili na prehliadky toho najlepšieho, čo návrhári pre nadchádzajúcu sezónu pripravili.

Prehliadka návrhárky Tanji Kokevovej Foto: TASR/AP Photo
Nás zaujala najmä prehliadka domácej návrhárky Tanji Kokevovej, z ktorej vám ukážeme pár zaujímavých kúskov. Nechýbajú jesenné kabátiky, elegantné šaty a večerné róby. Všetko v aktuálnych trendoch tejto sezóny.



Najviac oceňujeme prepracované strihy spoločenských šiat, ktoré sú na jednej strane rafinovane sexy, no zároveň elegantné a decentné. Nechýbajú veľké kvetinové vzory ani čipky, ktoré sú túto jeseň skutočným hitom.

Komentáre