Štýl

Módna inšpirácia: Rozkvitnite aj v zime

"Oživte klasické zimné vzory ako káro či kohútia stopa a doplňte si šatník sviežimi kúskami plnými rozkvitnutých kvetín."

Veronika Rosputinská, 9. decembra 2013 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


V zime sa akosi z našich ulíc vytráca sviežosť a pestrosť, ľudia sa zvyknú zahaľovať do tmavých a fádnych odtieňov, boja sa vystúpiť z radu a obliecť si na seba niečo, čo možno iní považujú za extravagantné. Tento pojem sa v zime hádže aj na lúky plné rozkvitnutých kvetín. Teda aspoň na tie šatníkové.

Kvitnite štýlovo


O tom, že kvety v móde nemajú v zime červenú vás môžu presvedčiť aj svetové móla. Priestor dostali florálne motívy v kolekciách Lanvin, Erdem, Saint Laurent, Oscar de la Renta či Valentino. Tie vzory vykvitli na šatách, nohaviciach, ale aj blúzkach a topoch. A inšpirovali aj obchodné reťazce.

Reserved Foto: Reserved
Ak si teda myslíte, že všetky kvetinové kúsky, na ktoré v obchodoch aktuálne natrafíte, sú z minulej kolekcie, mýlite sa. Kvety sú túto sezónu pomerne zastúpené, samozrejme, v iných variáciách ako pri letných kolekciách.

Vzory sú nenápadnejšie a jemnejšie, farby tlmenejšie. Dominujú klasické zemité odtiene hnedej, zelenej a oranžovej, ktoré sú doplnené trendovou vínovou, bordovou, červenou či kobaltovo modrou. Ak obľubujete výraznejšie detaily, nájdete aj kúsky s kvetinami vyšitými zlatou či striebornou.



Florálne motívy sa objavujú na širokej ponuke tovaru – od šiat a nohavíc cez sukne, blúzky, topy či saká a samozrejme, zastúpenie majú aj na typicky zimných doplnkoch ako sú šály a šatky. Nechýbajú ani kvetinové detaily na kabelkách alebo kabátoch.

Komentáre