Štýl

Must have jesennej sezóny: Kožená bunda

"Medzi kúskami, ktoré by vám túto jeseň nemali v šatníku rozhodne chýbať, je najmä kožená bunda."

Veronika Rosputinská, 3. októbra 2013 6:00
Ann Christine Foto: Ann Christine
Koža alebo koženka je obľúbený materiál na prechodné obdobie už roky. Každú sezónu však návrhári prídu s niečím novým a inak tomu nie je ani tento rok. Zatiaľ čo kobaltovo modrá interpretácia módneho domu Lanvin zvýrazňuje siluetu nositeľky stiahnutú opaskom v páse, značka Edun vo svojej kolekcii zavŕšila outfit z graficky potlačenej košele a nohavíc klasicky šitou koženou bundou ako potvrdenie punkového trendu.

A zo skíc módnych návrhárov prenikli tieto prvky do kolekcií obchodných reťazcov a stali sa dostupnými pre všetkých. Hitom sú túto sezónu najmä motorkársky look a drzý grunge.

Experimentálna móda


Táto jeseň je priam ideálnym obdobím na experimenty. Kde sa píše, že kožená bunda má byť čierna? Nebojte sa siahnuť po dráždivej červenej, zemitej hnedej či dramatickej modrej. Ak ju ešte skombinujete s kontrastným doplnkom, vyhrali ste.

New Yorker Foto: New Yorker
Okrem farieb má táto jeseň šokovať aj netradičnými štruktúrami, výraznými zipsami a nadrozmernými goliermi, všetko ideálne čo najmenej symetricky. Absolútnym trendom je súlad precízneho štepovania a punkových detailov.



Ak sa pýtate na dokonalý outfit, v prípade kožených búnd je možností nekonečne veľa. Kožená bunda je geniálny chameleón, ľahko z nej vyčarujete motorkársky look zlého dievčaťa, ale šikovne sa vie premeniť aj na originálny doplnok spoločenských šiat.

Komentáre