Štýl

Poznáte horúce trendy jesene? Prím hrá drzý grunge a káro

"Leto je definitívne za nami a náš šatník už doslova žiada prevetrať. Aby ste vedeli, čím ho túto sezónu zásobiť, tu sú najväčšie trendy."

Veronika Rosputinská, 13. septembra 2013 6:00
Jennyfer Foto: Jennyfer
Pastelové farby, jemné látky a rozkvitnuté lúky kvetov pomaly, ale isto povyťahujte zo skríň, pretože tejto jeseni budú vládnuť tlmené odtiene a rebelantstvo. Najväčšími hitmi sezóny sú odtiene šedej, vínovej a ríbezľovej, zo vzorov je to káro a zo štýlov to vyhral grunge!

Sezóna bohov


Vínová a jej najrôznejšie odtiene neboli nikdy také obľúbené ako túto sezónu. Nápoj bohov sa z prehliadkových mól povylieval do kolekcií hádam každého módneho reťazca. Vínovú nájdete na topánkach, kabelkách, doplnkoch a každom kúsku oblečenia. Skvelo ju dopĺňa aktuálne populárna šedá a nádych jedinečnosti jej dodáte skombinovaním so smaragdovou. Túto sezónu nič nepokazíte ani sýtou modrou, hnedou, fialovou, červenou a žltými odtieňmi.

Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer
Trendom naďalej ostáva aj džungľa, tú však túto sezónu zo sedla dostalo káro. Nosiť sa bude na nohaviciach, sukniach, šatách aj kabátoch, dopĺňať ho budú najmä koženkové detaily a asymetrické zipsy. Novinkou bude túto sezónu aj originálne kombinovanie ťažších zimných materiálov s ľahkými transparentnými.

V ženskej móde bude v kurze ležérnosť a spomínaný materiálový mix. Pokojne si oblečte jemnú blúzku a na ňu kožušinovú vestičku. Tie budú túto jeseň letieť tiež. Stále pretrváva aj trend úzkych nohavíc a čím budú užšie, tým lepšie. Nájdete ich v najrôznejších strihoch a z materiálov bude hitom najmä koža, koženka a denim.

Reserved Foto: Reserved
Koncom jesene sa budú nosiť aj hrejivejšie materiály ako menčester, zamat, tvíd a samozrejme vlna. Sukne sa budú nosiť tesne nad kolená, vracajú sa najmä skladané, na ktorých krásne vynikne práve káro.

Lolitovsky drzý grunge


Najvýraznejším prvkom jesene však bude kombinovanie grungeových prvkov, ktoré módne reťazce okukali najmä z prehliadkového móla francúzskej značky Saint Laurent. Že neviete, čo je grunge? Spomeňte si na najväčšie hity Nirvany a v hlave si predstavte alternatívny rock spojený s punkom a heavy metalom. To potom zmixujte a čerstvý drzý grunge je pripravený na konzum.



V jesenných kolekciách môžeme vidieť akúsi jemnejšiu, „lolitovskú“ verziu grunge štýlu. Prejavuje sa kombináciami dievčenských až romantických čipiek, výšiviek a staroružových odtieňov s drsnými vybíjanými prvkami, koženými sukňami a nohavicami. Ak do toho primiesite štipku kára, ste módnym šéfkuchárom aktuálnej sezóny.

Komentáre