Štýl

Jeseň praje džínsovine, noste ju na milión spôsobov

"Ak chcete byť túto jeseň trendy, nesmie vám v šatníku chýbať denim. Nosí sa na všetkom."

Veronika Rosputinská, 30. septembra 2013 6:00
F&F Foto: F&F
Džínsy si od svojho vzniku do našich šatníkov prešli dlhú a náročnú cestu. Keď sa prvý raz objavili koncom 19. storočia, len málokto by im predpovedal takú úspešnú budúcnosť. Veď kto by tvrdil, že nepoddajné nohavice z tvrdého materiálu určené robotníckej triede budú milovať všetci, bol by označený za blázna.

Dnešné džínsy s tými historickými kúskami ťažko porovnávať. Materiál prešiel dlhým procesom vylepšovania a už sa zďaleka nenosí iba v podobe nohavíc. Z denimu dnes nájdeme úplne všetko, od topov, blúzok a sukní až po kabelky a topánky.

New Yorker Foto: New Yorker
Najväčším trendom, ktorý sa prejavil už počas letnej sezóny, sú džínsové košele a vestičky. Ak chcete držať krok s aktuálnou módou, jednu si určite z obchodov uchmatnite. Vyrábajú sa na milión spôsobov, dlhé, krátke, svetlé, tmavé, vyšívané, vybíjané a kombinované s inými materiálmi. Veľmi obľúbená je kombinácia džínsoviny a transparentných materiálov.

Okrem košieľ a vestičiek sa samozrejme na jeseň nosia džínsové bundy. Tie sa tiež zvyknú kombinovať aj s inými materiálmi, populárne je najmä spojenie denimu s kožou alebo koženkou.

Drzý grunge


V otázke štýlu má túto sezónu skvele našliapnutý grunge. Rock prepletený punkom a heavy metalom sa nosí v jemnejšej aj tvrdšej verzii, vďaka čomu je dostupný úplne každému. Na svoje si prídu milovníci motorkárskeho štýlu, ktorí obľubujú výrazné zapínanie a prešívanie na kolenách a lakťoch.



Z hľadiska strihov sa túto jeseň budú naďalej nosiť skinny v rôznych farbách a motívoch. Sú praktické a pohodlné najmä v spojení s členkovými čižmičkami. Pomaly sa vracia trend zvonov, ktorý sa však v našich podmienkach bude aklimatizovať o čosi dlhšie ako na západe. Tam je jeho hrdou nositeľkou napríklad Victoria Beckham.

Komentáre