Štýl

Keď móda pomáha: Šaty zo srdca vyzbierali rekordnú sumu

"Päť červených rób vytvorených poprednými slovenskými návrhármi našlo svoje majiteľky a o predčasne narodené deti bude o čosi lepšie postarané."

Veronika Rosputinská, 27. decembra 2013 10:00
Šaty zo srdca od Veroniky Hložníkovej Foto: Orange


Mnoho ľudí vníma módu veľmi povrchne a samotný módny biznis je často terčom kritiky pre objemy financií, ktoré sa v ňom točia aj napriek ekonomickej kríze a iným problémom, ktoré dnes sužujú svet. Móda však môže aj pomáhať, o čom svedčí projekt Šaty zo srdca, ktorý je už tretí rok spojený s Plesom v opere a módnou šou Orange Fashion.

Aj tento rok úspešní slovenskí návrhári vytvorili bez nároku na honorár krásne červené róby, pričom peniaze, ktoré sa ich predajom získali, putovali na pomoc predčasne narodeným deťom. Suma, ktorá sa za šaty od Fera Mikloška, Veroniky Hložníkovej, Marcela Holubca W., Márie Štranekovej a dvojice Hana Převrátilová a Borisa Hanečka tento rok vyzbierala, predstavuje 12 900 eur.

Šaty zo srdca Foto: Orange
„Táto suma je trojnásobne vyššia, ako sa nám podarilo získať minulý rok. Vnímam to ako potvrdenie toho, že ak sa ľudia majú možnosť dozvedieť o problémoch či potrebe pomôcť, tak sa stále nájdu takí, čo nezištne dokážu podať pomocnú ruku. A to si zaslúži naše poďakovanie a úctu,“ ocenila výsledky dražby Andrea Cocherová, riaditeľka Plesu v opere.

Tento rok sa medzi päticou najúspešnejších dražiteľov objavili výlučne iba páni, ktorí šaty vybrali pre svoje partnerky. Okrem kvality a originality samotných šiat ocenili aj to, že peniaze budú určené na dobrý účel. „Oslovil ma charitatívny rozmer tejto dražby, tak som sa rozhodol prispieť,“ povedal o kúpe šiat od Fera Mikloška poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Juraj Droba.

Komentáre