Štýl

Päť tipov, ako sa stať kráľovnou vianočného večierka

"Od Vianoc nás oddeľujú necelé tri týždne a firmy pre svojich zamestnancov pripravujú vianočné večierky. S našimi radami zažiarite a stanete sa ich kráľovnou!"

Veronika Rosputinská, 5. decembra 2013 14:00
Marks&Spencer Foto: Marks&Spencer


Predvianočné obdobie neznamená bezpodmienečne len stres spojený s nákupom vhodných darčekov pre svojich blízkych, je to tiež obdobie obľúbených vianočných večierkov. Lesk, originalita, krásny program, chutné jedlo. Aby ste sa stali kráľovnou takejto party, máme pre vás päť skvelých tipov!

Trblietajte sa ako Daisy


S filmom Veľký Gatsby sa do módy vrátil pompézny štýl 20-tych rokov plný lesku a originálnej elegancie. Nie je vhodnejšie obdobie, kedy siahnuť po filtrovaných „Daisy“ šatičkách, ako v čase vianočných večierkov. Ak chcete byť ešte originálnejšia, vymeňte šaty a sukne za trblietavé šortky a doplňte ich rafinovaným topom. Okrem trblietok sa túto sezónu nosia aj kamienky, strapce a pierka.

Baroková dráma


Podobne ako v prvom prípade, aj pri barokovom štýle zabudnite na fádnosť. Tá predsa na vianočný večierok nepatrí! Barokový štýl je typický pompéznosťou, prezdobenosťou a ak sa k nemu nepristupuje rozumne, skĺznuť môže do nepekného gýča. Siahnite po klasických malých čiernych, ale so zaujímavým vyšívaním v odtieňoch zlata či bronzu!

So zamatovou noblesou


Ak ste presvedčená, že v trblietavých a barokových „koktejlkách“ sa nebudete cítiť pohodlne, skvelou alternatívou na vianočný večierok sú aj modely zo zamatu. Ten je vrcholne noblesný a sviatočný a rozhodne neplatí, že vyzerá dobre len v čiernej. Pokojne siahnite po zamatovom modeli v typicky vianočnej červenej alebo aktuálne trendovej farbe vína.

Ozdoba nad všetky ozdoby


Ozdoby nepatria iba na vianočný stromček, ale v prípade večierkov aj na ženské šaty. Túto sezónu sú veľmi obľúbené metalické ozdoby, ktoré sú do šiat všité a tak nepotrebujete investovať ďalšie peniaze do doplnkov. Efektne vyzerajú šaty s jemnou transparentnou látkou v oblasti dekoltu so zdobeným golierom.

Rafinovane zvodná čipka


Stálicou party outfitov je čipka a táto sezóna nie je výnimkou. Nosí sa na šatách, sukniach aj topoch a skvelo ju dopĺňa zvodné francúzske líčenie, v ktorom dominujú šťavnaté červené pery. A kolegovia na vás môžu oči nechať!

Inšpirujte sa naším výberom tých najkrajších večierkových šiat sezóny.

Komentáre