Štýl

Tieto farby vás prenesú z leta do jesene

"Prvé jesenné dni si pokojne užite v jemnom pasteli či žiarivom neóne. Neskôr preberú kormidlo tlmené odtiene."

Veronika Rosputinská, 5. septembra 2013 10:00
Jennyfer Foto: Jennyfer
Leto, to sú bosé nohy, ľahké šaty, veľa pozitívnej energie zo slnka, menej stresu, viac usmiatych ľudí a dlhé večerné prechádzky. Každý rok sa mi s ním lúči ťažko. Túto sezónu je to však trochu inak.

V prvých jesenných kolekciách totiž vidíme toľko letných prvkov, že si sotva všimneme, že jeseň je už tu. Stále sa objavujú jemné pastelové farby, odtiene bielej aj látky plné kvitnúcich kvetov. Tie môžete pokojne nosiť aj celý september, ktorý sa vyznačuje pomerne teplým počasím pripomínajúcim letné dni. Rozdielom sú iba večery, ktoré sú už podstatne chladnejšie.

Ann Christine Foto: Ann Christine
Z leta do jesene vás prenesú najmä odtiene bielej v jej teplých tónoch a všetky farby jesenného lístia. Zahaľte sa do žltej, ktorá je ideálna na začiatok chladnejších dní, do ktorých vnesie trochu slnečnej atmosféry. Nosia sa žiarivé tóny, ale tiež tmavšie horčicové.

Ak nie ste fanúšikom farby slnka, siahnite po červenej, zelenej či modrej. Hitom bude aj v jeseni obľúbený denim, ktorý sa z krátkych nohavíc a vestičiek presúva na košele, bundy a kabátiky.



Stále sa nosia aj motívy kvetín a pomaly doznievajú aj neónové odtiene. Tie v jeseni nahradia tlmené farby. Ale o tom až nabudúce.

Komentáre