Štýl

Módna inšpirácia: Chladná modrá do teplej jesene

"Hoci hrajú v jeseni prím tlmené farby, z nudy by ste šatník mali vytrhnúť aj niečím výraznejším. A modrá je predsa dobrá."

Veronika Rosputinská, 23. októbra 2013 14:00
Karen Millen Foto: Karen Millen


Na jeseň sme zvyknutí odievať sa podstatne striedmejšie ako počas jari či leta. Z ulíc mizne hravosť a farebnosť, čo je bohužiaľ na škodu. Veď práve chladné a oblačné dni si zaslúžia prežiariť farbami a možno aj tých jesenných depresií by bolo o čosi menej.

Samozrejme, k jeseni sa nehodia sladké pastelové odtiene, ale to neznamená, že by sme sa mali zásobiť len čiernou či hnedou. K dispozícii je široká paleta, od sýtej červenej, cez vínovú, oranžovú, fialovú až k zelenej a modrej. Áno, práve z modrej je ikonická farba tejto jesene!

F&F Foto: F&F
Z mól túto jeseň kričí najmä výrazná kobaltovo modrá, ktorú sme mali možnosť vidieť aj počas minulotýždňových Bratislavských módnych dní v kolekcii známej slovenskej dizajnérky Michaely Ľuptákovej. V módnom svete sa modrému trendu nevyhol ani preslávený Valentino, Karl Lagerfeld pre Chanel či čoraz populárnejšia Victoria Beckham.

Prečo modrá?


Tých dôvodov je hneď niekoľko. V prvom rade, modrú si môže dovoliť ktokoľvek. Je síce pravda, že najviac sa hodí tmavovláskam, nič však v modrom outfite nepokazia ani blondínky či ryšavky.

Ďalším plusom modrej je, že je vysoko univerzálna. Obliecť si ju môžete na piatkovú party v meste, ale pokojne v nej môžete ako sebavedomá advokátka vkročiť do súdnej siene alebo očariť na plese.



Modrá nepatrí medzi extravagantné farby, ale aj napriek tomu je výrazná a neprehliadnuteľná. A veľkým bonusom je fakt, že sa veľmi jednoducho kombinuje. Tak hurá do modrej!

Komentáre