Štýl

MISS UNIVERSE Silvia Prochádzková: Na začiatku som si sebou bola istá

"Novou MISS UNIVERSE pre rok 2014 sa stala Bratislavčanka Silvia Prochádzková. Ako druhá skončila Dária Fabrici a treťou najkrajšou ženou večera sa stala Michaela Mrázová."

Veronika Rosputinská, 15. marca 2014 1:00
Najkrajšie finalistky večera. Zľava prvá vicemiss Dária Fabrici, MISS UNIVERSE Silvia Prochádzková a druhá vicemiss Michaela Mrázová. Foto: MISS UNIVERSE


Ďalší, v poradí už 16-ty ročník prestížnej súťaže krásy pozná svoje víťazky. A ako každý, i tento predstavil dvanástku krásnych mladých Sloveniek túžiacich po korunke. Vlastniť ju však môže iba jedna. Tento rok je ňou 21-ročná Bratislavčanka Silvia Prochádzková, ktorá získala najväčšie sympatie odbornej poroty. „Keď som počula svoje meno, celým telom mi prešli zimomriavky,“ prezradila nám nová Miss prvé pocity po ohlásení jej víťazstva. „Na začiatku som si sebou bola istá, no neskôr som to tak už nevnímala. Moji blízki a priatelia ma však celý čas presviedčali, že na to mám, tak som tomu opäť začala veriť,“ dodala. Z titulu prvá vicemiss sa teší 20-ročná Košičanka s exotickým menom – Dária Fabrici a trojicu kráľovien večera uzatvára 18-ročná Michaela Mrázová z Častej.

Finálovým večerom sprevádzal populárny moderátor Sajfa, ktorý si neodpustil svojské poznámky či pripomienky. Finalistky vyzval na pódium hneď v úvode večera a tie to „rozbalili“ vo veľkom štýle. Ich predstavovanie pripomínalo rockový koncert, hlavné je, že sme sa o nich dozvedeli to najpodstatnejšie – v ďalších častiach večera totiž už veľa priestoru na vyjadrenie nedostali.
MISS UNIVERSE 2014 Foto: MISS UNIVERSE

Súťaž či módna prehliadka?


V posledných ročníkoch už finále Miss nie je tým, čím bývalo kedysi. Zo súťaže, kde dievčatá ukázali nielen krásne tváre a telá, ale aj svojský talent či rečovú zdatnosť, je dnes skôr veľkolepá módna prehliadka. Voľnú disciplínu nahradila spoločná choreografia natrénovaná s profesionálkou s pársekundovými sólami pre každú finalistku a namiesto rozhovorov sme sa mohli pozrieť na dokrútky z príprav na finále. Ak ale chceli tvorcovia poňať súťaž MISS ako módnu prehliadku, zvládli to na výbornú!

Na móle dievčatá predstavili modely pripravené špeciálne pre túto príležitosť a to priamo z Ameriky, z domu krásy La Casa Hermosa, ktorý oblieka súťažiace MISS aj v zámorí či mnohé hviezdy. Okrem zlatých koktejlových šiat, v ktorých sa finalistky objavili na afterparty, pripravil tento módny dom aj kolekciu luxusných večerných šiat s názvom Midnight Magic.

Jedna z disciplín je však so súťažami krásy spojená od nepamäti a pravdepodobne aj navždy bude – promenáda v plavkách. Tento rok pre finálový večer kolekciu navrhla Emma Klein. Inšpirovať sa nechala témou dažďového pralesa.
MISS UNIVERSE 2014 Foto: MISS UNIVERSE

Ocenenia aj vystúpenia


Ako to už býva zvykom, finálový večer aj tento rok spestrili vystúpenia hudobných hviezd. Spevácke čísla otvorili chalani zo skupiny HEX, po nich na pódium v žiarivých žltých šatách vybehla Celeste Buckingham. Záver patril raperovi Rytmusovi.



Hoci každého primárne zaujímalo to, ktorá z dvanástich krások sa stane absolútnou kráľovnou večera, ocenení bolo odovzdaných viac. Hneď v úvode večera si titul MISS MEDIA prevzala Simona Kollárová z Dunajskej Lužnej a titul MISS EMMA Silvia Prochádzková. Zaručene najkrajšiu pleť a titul MISS MARY KAY má po finálovom večeri 18-ročná Michaela Mrázová, vlasy sú korunou krásy Dárie Fabrici, ktorá vďaka nim získala titul MISS CHI BIOSILK. A ktorá z finalistiek najviac zaujala vás, širokú verejnosť? Stala sa ňou „osmička“ – Zuzana Borseníková z Považskej Bystrice.

Komentáre