Štýl

Desať vecí, ktoré o Miss Bikini Miriam prezradila jej mama

"Mama víťazky prestížnej svetovej súťaže Miss Bikini Universe 2013 nám v rozhovore prezradila aj to, ako Miriam trápi najkrajšie telo planéty a z čoho má najväčší strach. "

Veronika Rosputinská, 14. októbra 2013 6:00
Miriam Mattová Foto: Archív Miriam Mattovej


Miriam Mattová bola ešte pred pár dňami pomerne neznámou modelkou, niektorí si ju môžu pamätať ako finalistku Miss Slovensko 2012. Z brunetky sa však zmenila na blondínu a vycestovala do Číny na svetové finále prestížnej súťaže Miss Bikini Universe 2013, kde to rozbalila vo veľkom štýle.

21-ročná študentka Miriam v silnej konkurencii vyše piatich desiatok modeliek z celého sveta zahviezdila a domov do Bratislavy sa vráti nielen s dobrým pocitom, ale aj korunkou víťazky na hlave. Zatiaľ čo je Miriam stále v Číne, my sme sa formou desiatich rýchlych otázok porozprávali s človekom, ktorý ju pozná asi najlepšie, jej mamou Tatjanou Mattovou.

Čím chcela byť Miriam ako dieťa?

Mimi, čo si pamätám, chcela vždy byť modelkou. Už ako 17-mesačné dieťa začala natáčať reklamné kampane, vrátane billboardov, na piškóty a keksíky. Táto spolupráca trvala niekoľko rokov, bola to úžasná práca, celý štáb, ktorý sa podieľal na výrobe bol nadšený, aké je Mimi úžasné, usmievavé a šarmantné dieťa, ktoré spolupracovalo bez akýchkoľvek problémov. Na to obdobie máme veľmi pekné spomienky.

Miriam Mattová Foto: Archív Miriam Mattovej
Ktorú z domácich prác vykonávala s najväčším hundraním?

Bola som veľmi tolerantná matka a nevyžadovala som od nej, aby vykonávala veľa domácich prác, takže nemala na čo ani hundrať. Ale veľmi rada piekla koláče so svojou babinkou, ktorej neprekážalo, ani keď bola múka po celej kuchyni. Dodnes ju baví variť aj piecť.

Aké najväčšie huncútstvo vyviedla v detstve?

Bola bezproblémové dieťa, žiadne špeciálne huncútstva nevyvádzala. Veľa sme sa jej ako dieťaťu venovali, mala veľa záujmov a tak na huncútstva asi už nebol čas.

Z čoho má Miriam najväčší strach?

Neviem, že by z niečoho mala strach, snáď iba z kolotočov.

Miriam Mattová Foto: Archív Miriam Mattovej
Miss Bikini je o kráse tela. Ako na ňom Miriam pracuje?

Za svoju krásnu súmernú postavu, ako ona hovorí, môže ďakovať dobrým génom. (smiech) Ale samozrejme, dobre sa o seba stará, cvičí a snaží sa aj zdravo stravovať. Pred súťažou jej pomáhal s prípravami náš „rodinný tréner“ Tomáš Hantabal.

A čo Miriam a diéty?

Ako som už spomenula, vďaka dobrým génom nemusí držať žiadne diéty, rozumne sa stravuje a má dostatok pohybu.

Akú maškrtu si nevie odpustiť?

Myslím, že domáce palacinky a tvarohové guľky.

Ktorý úspech dcére pripomeniete, keď potrebuje dodať odvahu?

Každý jeden.

Miriam Mattová Foto: Archív Miriam Mattovej
Vzala si so sebou do Číny nejaký talizman?

Nosí na ruke náramok.

V čom môže byť Miriam vzorom pre iných?

Je veľmi zodpovedná a zorganizovaná, od 18-tich rokov býva sama a sama sa o seba stará. Ešte študuje, tak ju samozrejme podporujem. Má veľmi rada deti, je s nimi úžasná a aj ju majú deti veľmi rady.

Komentáre