Štýl

Čo na jeseň a v zime na seba? Nech je to ženské a leskne sa to

"Trendy na jeseň a zimu 2013/2014 už poznáme. Teraz len stačí doladiť si podľa toho šatník."

, 25. októbra 2013 12:00
Ilustračné foto Foto: Reserved


Kto iný by na Slovensku určoval módne trendy, ak nie Fero Mikloško. Tento módny návrhár má už roky dominantné postavenie v tvorbe spoločenskej módy na Slovensku a každoročne určuje trendy. Oblieka zvučné mená slovenského šoubiznisu a pripravuje im róby na rôzne výnimočné príležitosti.

10. októbra predstavil výber zo svojej najnovšej tvorby na jeseň a zimu 2013/2014 v prestížnej atmosfére viedenskej Villa Trebitsch. Je to jeden z najvýznamnejších architektonických skvostov hlavného mesta Rakúska, je v ňom rezidencia Veľvyslanca Slovenskej republiky v Rakúsku J.E. Juraja Macháča.

Pre dámy


Fero Mikloško ukázal modely a doplnky pre dámy aj pre pánov. Kolekcia Couture opäť dokázala, že značka Miklosko Fashion Design sa vždy nesie v duchu noblesy.

Kolekcia Fera Mikloška na jeseň a zimu 2013/2014 Foto: Boris Džurňák
Nechýbal ani lesk. Návrhár sa vyhral s flitrovými výšivkami a aplikáciami, ktoré modely rozjasnili. Zvláštnosť im dodal netradičnými kombináciami s geometrickými alebo kašmírovými vzormi. Podľa týchto aktuálnych trendov by vám v šatníku nemala chýbať kožušina. Mikloško na svojich modeloch použil prírodné kožušiny, ktoré elegantne zahaľovali a odkazovali na opulentnú klasiku. Treba uznať, že Mikloško vie, ako zvýrazniť krásne ženské krivky. Jeho strihové línie zvýrazňujú to, čo majú, a podčiarkujú zmyselnosť modelov.

Čierna je naozaj nesmrteľná farba. Vyzerá presne tak, ako chcete, aby vyzerala. Môže byť zvodná, elegantná, noblesná, tajomná. Fero Mikloško ju popretkával zlatými a striebornými odleskami, čím jej noblesu ešte zvýraznil.
Využíval aj hlboké zemité tóny. V jeho kolekcii sa objavila aj biela, ktorú postavil na piedestál a oslavoval ju ako ojedinelé zjavenie.

Kolekcia Fera Mikloška na jeseň a zimu 2013/2014 Foto: Boris Džurňák
Denné a spoločenské kabelky sú z ušľachtilých materiálov a farebným vzorom ako zelená aligátoria potlač, srsť s leopardím vzorom či lesklý kávový tón kože, efektne korešpondujú s celou kolekciou.

V kolekcii si použité luxusné materiály, ktoré umocňujú celkový dojem z diela. Fero Mikloško sa pohral s hodvábom, brokátom, zamatom, dišesom a prírodnými kožušinami (norka, líška, perzián, tibetské jahňa). Efekty tvoril pomocou vyšívanej čipky a tylu vyšívaného vlnou. Doplnky tvorila teľacia laková koža, srsť gazely, srsť poníka a vzorovaná hovädzia koža.

Pre pánov


Návrhár opäť pripravil aj kolekciu pre pánov Miklosko Jeans Design. Priklonil sa k extravagantnejším, avšak spoločensky vhodným a trendovým prvkom. Čiernu kombinoval so zlatou v podobe flitrových ornamentov. Vyzdvihol aj slim-fit strihové riešenia na formálne príležitosti s originálnymi prvkami.



Z materiálov využil najmä zamat, satén, hodvábnu organzu, zmesový materiál pre nohavice a bavlnu pre košele. Efekty doplnil vyšívaným zamatom a kašmírom s flitrovými aplikáciami.

Nech nechýbajú doplnky


Mikloško predstavil aj novú kolekciu v línii Miklosko Jewels by Spleen, čo je kolekcia exkluzívnej bižutérie. Pre túto sezónu je charakteristické striedanie veľkých a malých kryštálov kombinovaných vo viacerých tvaroch a farbách.
Trendové je zlaté zafarbenie kovu, ale v kolekcii si svoje miesto našli aj čierno-strieborné kúsky či klasický biely kryštál.

Komentáre