Štýl

Oblečte sa do farieb jesene! Vieme, ktoré sú hitom

"Každá sezóna niečo vtláča do popredia, iné zas necháva stáť pred dverami. Dnes sa pozrieme na dominantné farby tejto jesene."

Veronika Rosputinská, 9. septembra 2013 6:00
H&M Foto: H&M
Táto sezóna sa bude niesť v znamení neutrálnych tónov aj výrazných farieb, ktoré sa budú skvelo kombinovať. Trendom budú najmä odtiene šedej a hnedej, z výrazných farieb budú dominovať fialová, červená, zelená a modrá.

„Tak, ako sa na jeseň mení lístie, tak si zákazník bude užívať možnosť zmeniť svoj obvyklý vzhľad a vyskúšať zaradiť do šatníka nový štýl,“ vyjadrila sa na tému farieb jesene kreatívna riaditeľka spoločnosti Pantone Colour Institute Leatrice Eiseman. Jesenná paleta farieb je podľa nej tento rok variabilná a umožňuje experimentovanie.

Neutrálny základ a farebné kombinácie


Základnými neutrálnymi farbami aktuálnej jesennej sezóny sa stávajú sýta šedá, hnedá a dva odtiene zelenej. Prvý je sfarbený do kamenista, pripomína kaki, ale v šedej verzii, druhý je sfarbený do žlta. Hnedá bude hrať prím v neskorej jeseni, keď sa pokúsi vytlačiť dominantnú farbu obdobia, čiernu.

Ann Christine Foto: Ann Christine
Najväčším hitom tejto sezóny je vínová, ktorú ste si už určite všimli na policiach obchodov v nových kolekciách. Nosiť sa bude úplne všade, od sák, nohavíc a sukní až po kabelky a topánky. Kombinovať ju môžete s neutrálnou šedou, ak máte rada nápadnejšie outfity, vínová vynikne s ďalšou farbou jesene, smaragdovo zelenou.

Jeseň rozžiari aj kráľovská modrá, teda výrazná a pestrá, nie nudná a smutná. V Pantone Colour Institute ju pomenovali Mykonos Blue, podľa gréckeho letoviska.

Štvoricu trendy farieb jesene dopĺňa exotická Acai, teda sýta pestrá fialová. Je to farba elegantná, ale tiež temperamentná a tajomná. Skvele vynikne na večerných róbach.



Na jeseň nič nepokazíte ani kombináciou neutrálnych odtieňov šedej či hnedej s červenou, oranžovou a žltou, ktoré sú typickými teplými farbami jesene.

Komentáre