Štýl

Hodinky Casio – inovatívne funkcie pre náročných

"V internetovom obchode www.watch-shop.sk sú k dispozícií rôzne druhy hodiniek od japonskej hodinárskej spoločnosti Casio."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 7. januára 2014 8:32
Foto: WSW s.r.o.
Pre dnešnú recenziu sme si vybrali dva modely tejto značky. Jedny hodinky sú z modelovej rady Pro Trek, druhé z rady G-Shock.

Hodinky Casio Pro Trek PRG 550BD-1


Foto: WSW s.r.o.
Hodinky Casio Pro Trek PRG 550BD-1 sú zaujímavé nielen svojim dizajnom, ale aj funkciami.

Jedná sa o pánske hodinky, ktoré ocenia predovšetkým outdooroví športovci a ľudia, ktorí sa veľmi často pohybujú v prírode. Na prvý pohľad vyzerajú veľmi moderne a športovo. Hlavná farba celého výrobku je sýto čierna. Hodinky disponujú celým radom veľmi užitočných funkcií, ktoré sa dajú využiť najmä vo voľnej prírode.

Na dosť mohutnom guľatom ciferníku sú luminiscenčné ručičky vrátane sekundovky. Na prehľadnom ciferníku nenájdete žiadne arabská čísla, sú tu iba robustné indexy, ktoré sú podobne ako ručičky luminiscenčné. Nad pozíciou čísla šesť je malý digitálny displej, ktorý vám bude ponúkať údaje, ktoré hodinky vedia zmerať. K dispozícii je napríklad výškomer, barometer, teplomer, alarm, chronograf, kompas, stopky a svetový čas. Hodinky Casio Pro Trek [PRG 550BD-1] sú tiež vybavené dátumovkou a večným kalendárom.
Foto: WSW s.r.o.

Dizajn dotvára čierny oceľový remienok a samozrejmosťou je minerálne sklíčko. Šírka oceľového remienka je 22 milimetrov. Vodotesnosť hodiniek je do 200 metrov, čo je pre outdoorové využitie úplne postačujúce. Pohon hodiniek je solárny, čo je opäť plus pre tento výrobok. Z technických údajov ešte spomeňme, že priemer plastového puzdra je 56 milimetrov a jeho šírka 14,4 milimetrov. Celková hmotnosť hodiniek je 81 gramov. Ak si tento veľmi kvalitný model Casio Pro Trek [PRG 550BD-1] zakúpite, dostane od internetového obchodu www.watch-shop.sk sympatický darček v podobe kvalitného vreckového noža značky Victorinox. Cena športových hodiniek Casio Pro Trek [PRG 550BD-1] je 399 euro.

Casio G-Shock AW 591-2A


Foto: WSW s.r.o.
Dizajnovo podarené náramkové hodinky Casio G-Shock AW 591-2Aurčené pre pánov a mužov.
Hlavná farba celého výrobku je tiež sýto čierna, len na lunete hodiniek je použitá výrazne modrá farba. Okrúhly ciferník hodiniek zobrazuje čas analogicky. Na ciferníku uvidíte tri malé chronografy. K hlavným funkciám hodiniek patrí svetový čas, duálny čas, večný kalendár, stopky a alarm. Funkcia svetového času poteší každého, kto veľmi často cestuje, pretože tieto hodinky vedia ukázať konkrétny čas vo veľkých mestách sveta vo všetkých časových pásmach. Funkcia alarmu je tiež nadštandardná, pretože má celkom päť budíkov. V rámci alarmu je zabudované zdriemnutie, takže budík sa po niekoľkých minútach opäť aktivuje. Nechýba tu dátumovka, ktorá zobrazuje dátum pomocou čísel aj anglických skratiek dní v týždni. Rúčky hodiniek sú luminiscenčné, pričom jedna ručička má svetlo modrú farbu, druhá je strieborná. Veľkou devízou týchto hodiniek je nárazuvzdornosť, takže sú ideálne pre šport. Pekne a zároveň efektne pôsobí moderný LED displej, ktorý má zabudovanú LED diódu, ktorá pri náklone štyridsiatich stupňov bude automaticky osvetľovať ciferník.
Foto: WSW s.r.o.

Hodinky sú ďalej vybavené čiernym plastovým remienkom a minerálnym sklíčkom, ktoré je hlboko zapustené. Šírka plastového remienka je 16 milimetrov. Vodotesnosť hodiniek je 200 metrov. Z technických údajov ešte spomeňme, že oceľové puzdro je z nerezu a plastu s priemerom 40 milimetrov. Šírka puzdra je 14,9 milimetrov. Celková hmotnosť hodiniek je 49,8 gramov. O pohon hodiniek sa stará quartzový strojček na batérie. Hodinky Casio G-Shock [AW 591-2A] sú k dostaniu za priaznivú cenu 99,90 euro.

Komentáre