Štýl

Víkend v znamení módy: Takýto bol Fashion LIVE!

"Na móle sa predstavili Boris Hanečka, Lukáš Kimlička, Marcel Holubec W., Petra Poórová, Ľubica Poncik, Lenka Sršňová, Jana Kuzmová či Jakub Polanka."

Veronika Rosputinská, 29. októbra 2013 12:00
Atelier 343 Foto: Fashion LIVE! by mdls.cz


Slovensko sa v otázke módy snaží nezaostávať za svetom a aj u nás sa organizujú módne podujatia väčšieho i menšieho formátu. Najdlhšiu tradíciu majú Bratislavské módne dni, ktorých ôsmy ročník prebehol pred pár dňami. Vlnu negatívnej energie však na slovenskú módnu scénu prinieslo zrušenie očakávaného podujatia Bratislava Fashion Weekend a to len týždeň pred jeho začiatkom.

„Rozhodnutie pozastaviť projekt Bratislava Fashion Weekend bolo pre nás nesmierne ťažké, avšak momentálne ho považujeme za jediné možné riešenie. Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí, predovšetkým s ohľadom na množstvo práce a energie, ktoré na jeho prípravu vynaložili naši ďalší partneri a samotní módni návrhári,“ vysvetlila riaditeľka projektu Janina Šlemínová zo Stars Communication.

Nech žije móda!


Našli sa však ľudia, ktorí sa myšlienky Bratislava Fashion Weekendu nechceli vzdať a zareagovali veľmi operatívne. A tak vznikol projekt Fashion LIVE! Združenie spája módnych dizajnérov Borisa Hanečku, Lukáša Kimličku, Marcela Holubca W., Petru Poórovú, Ľubicu Poncik, Lenku Sršňovú a Janu Kuzmovú a tiež niekoľko značiek - Inperia, La Femme a Ateliér 343. A s podporou Slovak Fashion Council a OLO-dressing sa nakoniec podarilo zorganizovať podujatie Fashion LIVE! Slovak Fashion Week Initiative.

Lenka Sršňová Foto: Fashion LIVE! by mdls.cz
Hostiteľkou módnych show sa stala bratislavská Stará tržnica, kde si prehliadky dizajnérov mohla odborná i laická verejnosť pozrieť na takzvanom Black Stage. Showroomy dizajnérov dostali pomenovanie White Showrooms a k dispozícii boli počas celého víkendu v centre KontAKT na Ventúrskej ulici.

SOBOTA 26.10.2013


Módnu show odštartovala prehliadka kolekcie Impulse & Allure Ľubice Poncik, ktorá sa niesla najmä v znamení čierno-bielej. Tieto modely dizajnérka oživila veselými farebnými pančuškami a folklórnym motívom. Potom na mólo vybehli modeli a modelky v kúskoch návrhárky Petry Poórovej. Jej línia Happy Dreamer sa niesla v jemnejších aj výraznejších farbách a bola tou najživšou počas soboty.

Petra Poórová Foto: Fashion LIVE! by mdls.cz
Po dvoch dámach sa k slovu dostali aj obľúbení mužskí návrhári, Boris Hanečka, Lukáš Kimlička a Marcel Holubec W. Boris Hanečka predviedol trochu extravagantnejšiu kolekciu pre ženy na sezónu jar/leto 2014 inšpirovanú samurajmi, Lukáš Kimlička zas svoju prvú pánsku líniu MAN 2014 s výraznými potlačami. Záver prehliadkového dňa patril Marcelovi Holubcovi W., jeho kolekcii Les Choses de la Vie...II. a načierno namaľovaným modelkám. Zaujímavé strihy a kombinácie, ale aj sexy modely rozhodne naladili na druhý prehliadkový deň.

NEDEĽA 27.10.2013


Počas druhého prehliadkového dňa sa odprezentoval internetový obchod Inperia, značka La Femme a tiež kolekcie študentov Vysokej školy výtvarných umení, ktorí tvoria pod značkou Atelier 343. Nechýbali ani prehliadky známejších dizajnérok, svoje kolekcie predviedli Jana Kuzmová a Lenka Sršňová.



Asi najočakávanejšou prehliadkou podujatia bola tá od známeho českého návrhára Jakuba Polanku, ktorý úspešne pôsobí v Mekke módy – Paríži. Línia pod označením Belleville mala viacero tvári, podobne ako Paríž, ktorý dizajnéra k tejto kolekcii inšpiroval. Jednotlivé modely boli rafinovane sexy, ale zároveň elegantné a samozrejme prepracované, originálne a z kvalitných materiálov. Pozerať sa veru bolo na čo!

Komentáre