Štýl

Farba rúžu ako najväčšia ženská zbraň

"Vedeli ste, že farba rúžu môže absolútne zmeniť pohľad na vás? Nie? Tak sa začítajte s nami a zistíte, vďaka ktorým odtieňom sú niektoré ženy sympatickejšie než tie ostatné."

Diana Vaculová, 7. marca 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Prvý dojem vie o vás napovedať niekedy viac, než by ste si priali. Napriek tomu, že väčšina z nás radšej spoznáva ľudí do hĺbky a nechce sa spoliehať len na akési prvotné pocity, niekedy to inak nejde. Nie vždy máme totiž dostatočne veľa času na konverzácie, vďaka ktorým by sme o tom druhom zistili viac. Práve vtedy nastávajú situácie, keď je vzhľad a naše vyžarovanie dôležitejšie než čokoľvek iné. Týmto sa zaoberal aj výskum jednej britskej kozmetickej spoločnosti. Ak sa teda chcete naučiť, aká je psychológia rúžov, pozrite sa na výsledky!

Opona


Presne tak fungujú najtmavšie odtiene rúžov. Postavia pred vás oponu, cez ktorú pod vašu kožu nik neprenikne. A vlastne ani nebude chcieť preniknúť. Vyvolávajú totiž pocit, na základe ktorého si budú ľudia od vás držať odstup. Je teda vhodný na také príležitosti, pri ktorých chcete zostať „nedostupná“ - či už pôjde o zamestnanie a vašich kolegov alebo otravných chlapíkov na diskotéke. Mimochodom, práve na party z vás môže tmavý rúž spraviť kráľovnú. S jeho pomocou budete totiž vyzerať výraznejšie.

Výstrednosť


Ak chcete byť neprehliadnuteľná a zaujímavá, stiahnite po červenej. Nielenže budete stredobodom pozornosti, ale taktiež budete pôsobiť energicky, vášnivo, priam provokatívne. Ideálny je v takých situáciách, keď budete obklopená veľkým davom, v ktorom sa nechcete stratiť. Taktiež je správnou voľbou aj na rôznych schôdzach, kde si chcete vybudovať rešpekt. Nezabúdajte však na to, že na niektorých ľudí môžete pôsobiť ako človek, ktorý si o sebe myslí viac, než by bolo vhodné.

Žiarivá


Svetlé odtiene rúžov pridávajú ženám na žiarivosti, jemnosti, ale i skromnosti a priateľskosti. Aspoň podľa prieskumu. Mnohé zo žien sa priznali, že nevýrazné líčenie je podľa nich vhodné na prvé rande či do zamestnania. My môžeme len a len súhlasiť. Jediným negatívom ostáva to, že o ženách s nevýrazným líčením sa hovorí, že sú hanblivejšie.

Komentáre