Štýl

Oblečte svoj byt do aktuálnych trendov. Letí romantika aj retro

"S príchodom chladnejších dní rastie naša túžba schovať sa v teplom náručí domova. Ani v oblasti bytovej módy by ste rozhodne nemali zaostávať za trendmi."

Veronika Rosputinská, 28. novembra 2013 14:00
H&M Home Foto: H&M Home


Výrazné a pestré farby leta sa s príchodom jesene a zimy nedostávajú na druhú koľaj iba v prípade oblečenia, do tlmenejších odtieňov sa odievajú aj naše domovy. Prím hrajú klasické tóny sladkej vanilky, škorice, mlieka a čokolády. Túto paletu dopĺňajú s príchodom Vianoc aj farby pre ne typické – červená, zlatá a strieborná. Túto sezónu ich sprevádza aj štýlový bronz.

F&F Home Foto: F&F Home
Z materiálov dominujú tie prírodné hrejivé, najmä vlna a bavlna. Oversize svetre sú horúcim trendom jesene a do bytovej módy sa dostávajú v podobe trendových obliečok na vankúše. Nechýbajú ani jemné a mäkké deky pripomínajúce šály z ihlíc starých mám.

Romantika aj retro


Pre milovníkov romantiky, ktorí si vianočné obdobie nevedia predstaviť bez zasnežených komédií o láske, sú pripravené kolekcie plné nežných odtieňov a jemných materiálov. Veď čo je lepšie ako sledovať vianočnú rozprávku pod mäkkou dekou...

H&M Home Foto: H&M Home
Tých, ktorí nepadajú do romantických nálad ani pod náporom Vianoc, potešia retro kolekcie s bohémskym nádychom, ktoré sa z prehliadkových mól dostali aj k tvorcom bytovej módy. Kárované posteľné obliečky, deky, ale aj župany potešia všetkých, ktorí podľahli drzému grunge štýlu.

Svoje miesto na pultoch predajní majú aj doplnky do kúpeľní a kuchýň, ktoré sa držia podobných trendov, ako tie obývačkové a spálňové. Ak ešte nemáte tanier či podnos vo francúzskom vintage štýle, určite to napravte. Je to milé, šik a vyženie to nudu zo servírovania.



Dobrou správou pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o aktuálne trendy v oblasti bytovej módy, je vstup nového hráča na náš, v tomto segmente stále pomerne chudobný trh, ak ho chceme porovnať so zahraničím. Práve dnes, 28. novembra, spustil populárny severský reťazec H&M koncept H&M Home a už etablovaným značkám ako IKEA, Kika či F&F pribudne na tomto trhu nová konkurencia. Jedinou slabinou je fakt, že bytová móda tejto značky bude zatiaľ dostupná len v bratislavskej flagshipovej predajni. Ale konečne v ponuke cenovo dostupných bytových doplnkov zafúkal nový vietor.

Komentáre