Štýl

Bratislavské módne dni obrazom: Krása, štýl a pôvab na jednom móle

"Trendy tohtoročnej jari a leta predstavili návrhári na Bratislavských módnych dňoch. A keďže móda je vždy o krok vpred, vieme už aj to, čo sa bude nosiť nadchádzajúcu zimu! "

Diana Vaculová, 25. apríla 2014 16:00
Bratislavské módne dni Foto: Daniel Kaplavka /STAR production


Bratislavské módne dni sú v slovenskom fashion priemysle už pojmom. Ich deviaty ročník otvorila tradičným príhovorom ich zakladateľka Mária Reháková, ktorá sa netají svojou vášňou pre módu, štýl a všetko, čo so ženskou krásou súvisí.

Počas celého podujatia na móle žiarili diela prestížnych slovenských, no i zahraničných návrhárov a značiek, s novými sviežimi kolekciami. Nechýbalo večerné negližé, plavky, no ani spoločenské róby. V prvý deň prehliadku odštartovala Rebecca Deák Justh, žena viacerých profesií, no hlavne obrovská milovníčka módy. Ďalšími výnimočnými návrhármi a značkami, ktoré sa mohli ukázať medzi prvými boli La Rena, Zuzana Haková, Róbert Vrzala, Katarína Feix s Katie`s Bag, Robert Bartolen, NUPPL, Zlatica Hujbertová a Veronika Hložníková.

Móda patrí aj k deťom


Druhý a zároveň posledný deň Bratislavských módnych dní priniesol originálnu Teenage módu značky Lindex, ku ktorej styling pripravil Andrej Kusalik. S detskou módou prišli Monika Laceková, Monika Vontszemuová a Annamária Kiss Kosa. S jej tradíciou začala samotná organizátorka BMD Mária Reháková, ktorá s ňou prišla už aj minulý rok, no teraz mali deti po prvýkrát priestor na samostatnú módnu prehliadku.

Bratislavské módne dni Foto: Daniel Kaplavka /STAR production
Posledné sa ukázali dospelé modelky, ktoré predstavili kolekcie od talianskej značky Dondup jar 2014, Kabelky Opršal, Dominiky Cibulkovovej, Beponu v stylingu Andreja Kusalika, Blaženy Ostrovskej, Dariny Fábriovej, Moniky Vontszemuovej, Jany Jurčenko, Jany Pištějovej a nakoniec ešte raz Dondup, no tentokrát s kolekciou pre zimu 2014/15. No a čo bude hitom tejto zimy? Pozrite sa na to s nami!



Kúzlo tejto špeciálnej udalosti dotváral aj fakt, že na prehliadke nastal akýsi stret pohľadov na módu ako takú. Kým návrhárska tvorba Moniky Vontszemuovej bola ukážkou dizajnu, ktorý by bez problémov prerazil aj v zahraničí, Rebecca Deák Justh prezentovala skôr akúsi vášeň ženy, ktorú fascinujú zaujímavé látky a nové trendy. Tretím protipólom bolo to, čo nám prinášajú butiky akým je Nine fashion, a teda prestížne svetové značky.

Počas týchto dní sa okrem stálic na móle predstavili aj účastníci súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény - Blažena Ostrovská, Darina Fábriová či zoskupenie NUPPL, ktoré pripravilo kolekciu modelov aj pre finalistky Miss Slovensko 2014. Práve víťazka prestížnej súťaže krásy Laura Longauerová bola jednou z celebritných modeliek.

Komentáre