Štýl

Bratislavské módne dni: Elegancia, cukrová vata aj nalíčené deti

"Trojdňový módny maratón skončil a trendy slovenského i zahraničného dizajnu sú známe. Chcete ich spoznať aj vy?"

Veronika Rosputinská, 19. októbra 2013 6:00
Takto vyzeral tretí deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production


Záverečný deň bratislavských módnych dní bol pompézny aj prekvapivý. Okrem kolekcií slovenských návrhárok plných elegancie a lesku sa predstavila aj návrhárka z Talianska a po prvý raz v histórii tohto podujatia dostala priestor aj móda pre deti. Veru, bolo sa na čo pozerať!

Záverečný večer módnej šou otvorila známa talianska dizajnérka Sabrina Persechino s kolekciou BAROCK, ktorá sa niesla v poriadne extravagantnom duchu. Krásny hodváb vynikal na farbách v prirodzených tónoch, prevažovali odtiene hnedej, biela, čierna a luxusne pôsobiace zlatá a strieborná. Nechýbali ani svadobné šaty. Už len nájsť odvážnu nevestu, ktorá by sa na ne nechala nahovoriť.

Takto vyzeral tretí deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production
Po skutočne extravagantnej úvodnej šou sa k slovu dostala Annamária Kiss Kósa s očakávanou detskou kolekciou. Tá všetkých prítomných, spolu s profesionálnymi výkonmi detských modelov a modeliek, úplne očarila. Svieže a hravé modely boli dospelo štýlové, ale zároveň nevinne detské. Dominovala červená a šedá farba a jednoduché, no prepracované strihy. A do toho všetkého rytmy veselého swingu, jednoducho geniálna šou! Jedinou chybičkou krásy bol výrazný mejkap detských modeliek – sýtočervené rúže si vizážisti mohli odpustiť.

Jemnú detskú hravosť vystriedal na móle drzý grunge v podaní kolekcie Dondup. Nechýbali kárované sukničky, robustné topánky ani kožená bunda. V druhej fáze však na mólo vybehli bosé modelky v nežných odtieňoch bielej a urobili tak krásny kontrast k predošlým modelom.

Cukrová vata na móle


Na svoje si prišli aj milovníčky kabátov a kožušiniek, ktorými sa hmýrila prehliadka La Reny od Renáty Kliskej. Všetky modely boli výrazné, buď farbami alebo nápadnými motívmi. Najväčší šok spôsobili dve „cukrové vaty“ na móle – dospelá a detská modelka v ružových kožúškoch.

Takto vyzeral tretí deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production
Michaela Ľuptáková priniesla na mólo eleganciu v podaní prevažne kobaltovo modrých modelov. Šaty a sukne, ktoré vyzdvihovali a podčiarkovali krásne ženské siluety dopĺňali asymetrické modely. Svoju kolekciu predviedla aj Ida Sandor a nechýbala ani prehliadka exkluzívnych kabeliek Katie´s bag.

Bodku nad veľkolepou šou dala svojimi modelmi známa slovenská dizajnérka Jana Pištejová. Prehliadku vo veľkom štýle otvorila jedna z našich najúspešnejších modeliek, Andrea Verešová, v sexy čiernej róbe s rázporkom siahajúcim hriešne vysoko. Všetci prítomní páni na nej mohli oči nechať.



Celá predstavená kolekcia sa niesla v luxusnom duchu, nechýbali rafinované čipky, strapce, trblietky a modely, ktoré viac odhaľovali, ako schovávali. Farbami kolekcie sa stali biela, čierna a zlatá.

Komentáre