Štýl

Bratislava žije módou: Toto priniesol druhý prehliadkový deň!

"Jesenná časť Bratislavských módnych dní pokračovala počas svojho druhého dňa prehliadkami známych slovenských návrhárov. Nechýbalo ani prekvapenie zo zahraničia."

Veronika Rosputinská, 18. októbra 2013 10:00
Takto vyzeral druhý deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production


Bratislavské módne dni počas trojdňového maratónu prehliadok predstavia desiatky modelov známych aj menej známych dizajnérov a dizajnérok. Druhý deň ponúkol priestor pre etablované mená slovenského módneho prostredia, ktorých doplnil špeciálny hosť z Talianska. O prekvapenie večera sa postarala mladá dizajnérka Jaroslava Wurll Kocanová s kolekciou jemných a ženských svadobných a spoločenských šiat.

Prítomných zaujala aj historicky prvá pánska kolekcia v tvorbe návrhára Lukáša Kimličku. Originálna, nápaditá a čierno-biela. Výrazným prvkom kolekcie boli najmä potlače, ktorými dizajnér spestril svoje jednofarebné modely.

Takto vyzeral druhý deň Bratislavských módnych dní. Foto: Daniel Kaplavka/STAR production
Svoju jesennú kolekciu na Bratislavských módnych dňoch predstavili aj dizajnérka Veronika Kostková s kolegom Liborom Komosným, ktorí opäť spojili sily a vytvorili spoločnú líniu. Niesla sa najmä v tónoch čiernej, šedej, zlatej a bordovej.

Prekvapenie z Talianska


Počas večera svoje jesenné kolekcie predstavili aj dve známe slovenské dizajnérky – Veronika Hložníková a Slavomíra Vlasová. Najväčším prekvapením pre prítomných bol zahraničný hosť, dizajnér Stefano Pellicceria. Určite potešil najmä prítomné dámy, ktoré mohli oči nechať na jeho kolekcii kožušín a kožuchov.



Počas posledného prehliadkového večera ešte dostanú priestor slovenské návrhárky Jana Pištejová a Michaela Ľuptáková, Robert Bartolen a talianska dizajnérka Sabrina Pesechino. Prekvapením bude aj detská kolekcia dizajnérky Annymárie Kiss Kósa.

Komentáre