Štýl

Tri babské rady nad zlato: Wellness za pár minút aj vo vlastnej vani

"Ak aj vy patríte medzi ženy, ktoré si nemôžu dovoliť ísť každý mesiac na rôzne wellness procedúry, mali by ste sa inšpirovať a pomôcť svojej pleti za lacno aj doma!"

Diana Vaculová, 9. apríla 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Už naše staré mamy vedeli, ako svoju pokožku rozžiariť či skryť prípadné nedostatky. Našťastie sa ich vynikajúce recepty prenášali z generácie na generácie, vďaka čomu máme dnes pre vás tri tipy, ako ošetriť a prebudiť vašu pleť za bagateľ. Spravte si jedinečné kúpele!

Dubová kôra a jej účinky


V prvom rade je veľmi bohatá na triesloviny, ktoré majú protizápalový účinok. Pomáha však aj proti nečistotám a mastnotám na vašej pokožke. Takisto ju môžete použiť aj ako úľavu pri spálenej koži.

Potrebujete: pol kila dubovej kôry a štyri litre vody
Ako na to? Kôru budete variť približne sedem minút a hotový odvar vylejete do vane naplnenej vodou. Potom sa v nej už len vykúpete do krásy.

Ovsené otruby


Ak chcete, aby bola vaša pleť čistá, jemná, mäkká a bez rôznych malých zápalov, určite absolvujete kúpeľ ovsenej slamy. Do pozornosti to dávame najmä dámam, ktorých pokožka zle reaguje na bežné mydlá.

Potrebujete: 250 gramov otrúb, plátené vrecko, vodu
Ako na to? Vrecko naplníte otrubami, potom ho vo vani plnej horúcej vody dobre vytlačíte. Keď to bude hotové, obsah vane doplníte potrebným množstvom teplej vody, ľahnete si do nej a môžete naplno relaxovať.

Zbavte sa nadmerného potenia


Kúpeľ z vŕbovej kôry má sťahujúce účinky a fantasticky pôsobí na nečistú a mastnú pleť. To však nie je všetko. Ak máte problém s vysokým potením sa, napríklad v oblastí nôh alebo v podpazuší, určite skúste presne tento typ wellness procedúry.

Potrebujete: 100 gramov kôry z vŕby bielej a jeden liter vody
Ako na to? Ingrediencie budete variť štvrť hodinu, nasledovne odvar scedíte a použijete ho buď na čiastkový kúpeľ alebo ako obklady. Potom si už len budete užívať pocit čistoty a sviežosti.

Komentáre