Štýl

Ste pripravení na módu?

"Ak nie, je na čase sa pripraviť! Slovak Fashion Council prináša už tretí ročník unikátneho módneho podujatia, ktoré v sebe spája tri zaujímavé projekty. Všetky prepája móda a začínajú už dnes."

Veronika Rosputinská, 30. apríla 2014 9:00
Manažérka projektu Zuzana Bobiková (v strede) vysvetľuje detaily projektu. Foto: Slovak Fashion Council/Jarka Filipová


O móde sa v posledných rokoch veľa píše, veľa hovorí a konečne sa pre ňu na Slovensku začalo aj niečo robiť. Móda, tá nie je len o obliekaní, móda je umenie, životný štýl. Je to niečo, v čom sa dá vzdelávať, niečo, čo prináša do mesta kultúru, niečo, čo človeka môže definovať. Práve projekt Are You Ready? For Fashion z dielne Slovak Fashion Council chce toto všetko pestrému publiku ukázať.

Tri v jednom


Projekt spája tri rôzne aktivity – konferenciu, módnu prehliadku a dizajnérske showroomy. Konferencia s medzinárodnou účasťou je v našich končinách jediným vzdelávacím projektom zameraným módnym smerom. Hlavnou spíkerkou tohto ročníka bude Hannah Middleton, úspešná nákupkyňa módnych kolekcií pre viaceré veľké obchodné domy v Anglicku. Popri tom učí na prestížnej London Collage of Fashion.

Ako vysvetlila manažérka projektu Zuzana Bobiková, na konferencii dostanú priestor naši dizajnéri, aby v 5-minútovej prezentácii predstavili svoju značku tak, aby Hannah zaujali. „Tá im povie svoj názor a odporučí ďalšie smerovanie. To môže byť pre väčšinu z nich dlhodobý zdroj inšpirácie a vízie do budúcna. Vďaka tomuto formátu sa veľa naučia aj účastníci konferencie,“ vysvetľuje.

Fashion marš!


V štvrtok zas v rámci projektu čaká Bratislavu nevídaná módna šou – Fashion marš!, ktorá sa pýši tým, že je najdlhšou módnou prehliadkou a to priamo v uliciach Bratislavy. Posolstvom organizátorov je fakt, že slovenská móda patrí do ulíc a práve takto ju má možnosť zahliadnuť ktokoľvek, nie iba skupina „vyvolených“, ktorá by dostala pozvánku k mólu ako to býva počas bežných prehliadok.

Celú akciu doplnia Dizajnérske showroomy, ktoré budú k dispozícii od štvrtka do nedele. Verejnosť si bude môcť pozrieť a priamo kúpiť modely vyše 25 slovenských a českých dizajnérov, ktorých doplnia značky z Maďarska a Rakúska.

Komentáre