Štýl

Ako vašim rukám prinavrátiť mladosť?

"Pokožka rúk je veľmi jemná a citlivá. Mnoho žien s ňou má problémy, lebo sa o ňu zabúdajú primerane starať. Tu je päť trikov, ako rukám prinavrátiť pôvab."

Diana Vaculová, 21. mája 2014 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Ruky sú vizitkou každého človeka. Vo viacerých prieskumoch bolo dokázané, že práve na ne (okrem iných častí tela) nám padne zrak, keď sa zahľadíme na potenciálneho partnera. Tak prečo potom riskovať, že tie naše by mali pôsobiť odstrašujúco? Inšpirujte sa spolu s nami, aby vaše ruky vyzerali mladšie a krajšie.

Rukavičky


Aj keď už zima skončila, nemali by ste zabúdať na pokrývku rúk. Samozrejme, nechceme, aby ste si v dvadsať stupňových horúčavách dávali zimné rukavice. Tentokrát máme na mysli skôr rukavičky do domácnosti. Keď umývate, drhnete, skrátka používate všelijaké chemikálie, pred ktorými by ste ich jednoznačne mali chrániť. Aj keď si možno pomyslíte, že na vašich rukách to nie je vidieť, časom budete ľutovať, že ste dovolili saponátom či iným prostriedkom ničiť vašu kedysi krásnu pokožku.

Krémy


Hydratácia rúk je jedným zo základných pravidiel a aj keď máte doma určite veľa krémov na ruky, skúste si na ne občas dať jeden z krémov, ktoré používate na tvár. Dôvod je jednoduchý. Kozmetika na tvár je jemnejšia, šetrnejšia a navyše lepšie hydratuje.

Laky na nechty


Taký lak na nechty môže o vás prezradiť viac, než by ste si mysleli. S pribúdajúcim vekom je lepšie vyhýbať sa príliš dlhým nechtom, ktoré sú natrené výraznými farbami či dokonca ozdobené extravagantnými vzormi. Radšej siahnite po klasickej francúzskej manikúre alebo po metalických odtieňoch laku na nechty. Nielenže odpútajú pozornosť od chybičiek, ale odrážajú tiež svetlo, a tak bude vaša pokožka vyzerať mladšie.

Kúry


Kozmetické salóny už dávno neponúkajú kúry iba na tvár, ale aj na ruky. Tak napríklad parafínová kúra je pre vaše ruky darom z nebies. Podstatne vám ich zjemní, dokonca odstraňuje pri pravidelnom aplikovaní aj vrásky. Popritom všetkom je to dokonca veľmi príjemná procedúra, ktorá býva kombinovaná s masážou, takže pomôže aj vašim kĺbom a rozprúdeniu krvi, vďaka čomu sa vaše ruky opticky omladia.

Olej a voda


Olivový olej už dlho nie je len kuchynskou prísadou. Skvelé účinky má aj na naše unavené ruky. Postačí vám, ak si z neho vytvoríte zábal, ktorý do nich jemne vmasírujete. Skvelé je, ak si na ne dáte rukavičky a necháte pôsobiť, pretože sa vám tam bude držať teplo, čo zintenzívni jeho hydratačné účinky. No a čo sa vody týka, pre vaše ruky nie je vhodná ani horúca, ani ľadová. Zlatá stredná cesta je i teraz tou najlepšou.

Komentáre