Hudba a film

Zomrel herec Robert Blake, ktorého zbavili viny za vraždu manželky

"Blake slávil svoje najväčšie úspechy v 70. rokoch ako hviezda TV série Baretta, v ktorej stvárňoval policajta."

TASR, 10. marca 2023 14:09
Americký herec Robert Blake na archívnej snímke. Foto: TASR - AP
Los Angeles 10. marca (TASR) - Americký herec Robert Blake, ocenený cenou Emmy, ktorý sa však stal viac známym, keď ho súdili za vraždu manželky a zbavili ho viny, zomrel vo štvrtok vo veku 89 rokov. Informovala v piatok agentúra AP.

Blake slávil svoje najväčšie úspechy v 70. rokoch ako hviezda TV série Baretta, v ktorej stvárňoval policajta. Na filmovom plátne vynikol rolou vraha v snímke Chladnokrvne (1968). V 80. rokoch si zahral v množstve druhotriednych detektívnych filmov. V roku 1997 ho bolo možné zhliadnuť vo filme kultového amerického režiséra Davida Lyncha Lost Highway (Stratená diaľnica).

Jeho manželka Bonny Lee Bakleyová (44) bola zastrelená 4. mája 2001 pred jednou z losangelských reštaurácií.

Blake po čine poprel akúkoľvek vinu. Podľa tvrdenia herca čakala jeho žena po večeri na neho v aute, zatiaľ čo on sa vrátil do lokálu, kde si údajne zabudol zbraň. Ako vysvetlil, pištoľ nosil neustále pri sebe práve na ochranu manželky. Po návrate k vozidlu Blake vraj našiel Bonny Lee Bakleyovú už mŕtvu.

Blake bol kedysi oslavovaný ako jeden z najlepších hercov svojej generácie. Oveľa známejším sa však stal ako obžalovaný v príbehu skutočnej vraždy, ktorá bola bizarnejšia ako všetky ostatné, v ktorých hral. konštatovala AP.



Komentáre