Hudba a film

Trnavský Jazzyk 2021 ponúkne päť dní festivalového programu

"Už 18. ročník festivalu je zdarma pre návštevníkom z celého Slovenska."

TASR, 23. júla 2021 11:25
Ilustračná snímka. Foto: Facebook Trnava moje mesto


Tohtoročný festival Trnavský Jazzyk, ktorý sa uskutoční v Trnave od 26. do 30. júla, obsahuje päť dní programu na troch miestach. TASR o tom informoval Matej Juran z Mestského kultúrneho strediska.

Program sa bude odohrávať na Hlavnej ulici, Nádvorí – priestor súčasnej kultúry a v mestskom amfiteátri. "Tento rok si na festivale môžu návštevníci vychutnať umelcov ako Adam Baldych, Sisa Feher & Vladko Mikláš: BARDO, Andrej Šeban, Lukáš Oravec quartet, Peter Adamov & BonBonBand či Tariška & Hodek Our world. Okrem toho aj štyroch súčasných dídžejov a mnoho ďalších," uviedol Juran.

Už 18. ročník festivalu je zdarma pre návštevníkom z celého Slovenska. „Deklarujeme postoj ku kultúre, a tým je podpora a dostupnosť rôznych umeleckých žánrov pre všetky skupiny obyvateľstva. Veríme, že prispeje k rozšíreniu vnímania hudby a umenia. Trnava pociťuje rastúci záujem o kultúru a teší nás, že sa mesto zároveň stáva cieľom kultúrneho turizmu. K bohatej historickej tradícii sa tak pridáva ďalšia silná motivácia, prečo navštíviť najstaršie kráľovské mesto na Slovensku," doplnil Juran.

Festival organizuje mesto Trnava s finančnou podporou Nádvoria – priestoru súčasnej kultúry, Trnavského samosprávneho kraja a Poľského inštitútu v Bratislave.


Komentáre