Hudba a film

Symfonická noc s hitmi Mira Žbirku bude aj na Slovensku

"Koncerty nadväzujú na úspešnú prezentáciu Symphonic Albumu z roku 2011. Ideu týchto koncertov začal dramaturgicky pripravovať s aranžérom Danom Wunschom ešte sám Miro Žbirka. "

TASR, 30. apríla 2024 13:35
Na snímke spevák a skladateľ Miroslav Žbirka. Foto: Archív Miroslava Žbirku

Exkluzívne koncerty Miro Žbirka Symphonic Night, na ktorých zaznie hudba Mira Žbirku tak, ako ste ju ešte nikdy nepočuli, budú aj v Bratislave. Veľké nadčasové hity v jedinečnom inštrumentálnom symfonickom spracovaní s Mekyho kapelou, veľkým orchestrom, hosťami a videoartom Davida Žbirku si môžu diváci vychutnať 24.10.2024 vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave.

Koncerty nadväzujú na úspešnú prezentáciu Symphonic Albumu z roku 2011. Ideu týchto koncertov začal dramaturgicky pripravovať s aranžérom Danom Wunschom ešte sám Miro Žbirka. Jeho veľké hity: Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Múr našich lások, Zažni, Čo bolí, to prebolí a ďalšie zaznejú v unikátnom spracovaní osvedčených a uznávaných aranžérov v Bratislave v podaní Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou dirigenta Adriána Kokoša.
Foto:

Unikátny koncert odohrá orchester s exkluzívnymi hosťami – husľovým virtuózom Jaroslavom Svěceným, svetovo uznávanou slovenskou sopranistkou Adrianou Kučerovou, violončelistkou Teréziou Kovalovou a Detským a dievčenským speváckym zborom Slovenského Rozhlasu. V Prahe sa koncert s Karlovarským symfonickým orchestrom uskutoční 15.12.2024 v O2 Universum.

Komentáre