Hudba a film

Na Pohodu príde aj Stanley Cup

"Najprestížnejšia klubová hokejová trofej Stanley Cup zavíta tento rok aj na multikultúrny festival Bažant Pohoda. Prinesie ju Marián Gáborík."

TASR, 8. júla 2014 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Najprestížnejšia klubová hokejová trofej Stanley Cup zavíta tento rok aj na multikultúrny festival Bažant Pohoda. Trenčiansky rodák a odchovanec miestnej Dukly Marián Gáborík ju ukáže v piatok 11. júla priamo z hlavného pódia po 20. h po koncerte amerického gitaristu Seasick Steva.

Gáborík získal trofej v službách Los Angeles Kings, ktorým pomohol k triumfu 14 gólmi, čím sa stal najlepším strelcom play-off. Ako každý hráč víťazného tímu má legendárny pohár k dispozícii 24 hodín, Marián ich strávi v Trenčíne. Stanley Cup príde na Slovensko z Fínska.

Oficiálne aj súkromne


Oficiálny program sa začína v piatok o 12.15 h tlačovou konferenciou pre akreditovaných novinárov v priestoroch MG RINK-u, ktorý postavil Marián pre talentovanú mládež. Potom prinesie Stanleyho pohár do športového areálu ZŠ na Hodžovej ulici, kde ho o 16.15 h predstaví trenčianskej verejnosti. Po 20.00 h sa pohár dostaví na festival Bažant Pohoda, kde sa aj ukončí oficiálna časť osláv. Tie budú potom pokračovať v súkromní. Úspešný hokejista nezabúda ani na svoje neziskové aktivity, na ktoré tiež prispejú aj partneri Orange Stanley Cup Tour 2014.

"Stanley Cup už vo svojej minulosti zažil všeličo, ale neviem o tom, že by ho niekto vzal na hudobný festival pre 30.000 divákov," povedal Marián Gáborík. "Som rád, že takto uvidia pohár nielen Trenčania, ale aj fanúšikovia z celého Slovenska." Už na druhý deň po oslavách v Trenčíne odchádza pohár do Slovinska, festival Bažant Pohoda pokračuje nabitým programom až do nedele 13. júla.

Komentáre