Hudba a film

Spielberg: Nikto nenahradí Harissona Forda v úlohe Indiana Jonesa

"Dočkajú sa diváci pokračovania legendárnej ságy o najznámejšom archeológovi?"

Tomáš Kušnír, 13. decembra 2015 12:00
Na snímke americký herec Harrison Ford ako Indiana Jones vo filme s názvom Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky. Foto: TASR/AP
Americký režisér Steven Spielberg stojí za vytvorením fiktívnej postavy archeológa Indiana Jonesa. V Hollywoode sa v poslednom čase špekulovalo o tom, že režisér chce do tejto úlohy obsadiť mladšieho herca. Skloňovalo sa meno Chrisa Pratta. Najznámejšieho archeológa z legendárnej ságy stvárnil Harrison Ford.

Podľa Spielberga bude v každom filme zo série o Indianovi Jonesovi účinkovať Ford. "Určite nie je mojím zámerom obsadiť iného herca do tejto postavy tak, ako to bolo v prípade Spidermana alebo Batmana," povedal jeden z renomovaných amerických režisérov pre Screen Daily.

"Je iba jeden herec, ktorý bude hrať Indiana Jonesa, a tým je Harrison Ford," zdôraznil slávny hollywoodsky režisér. Aj napriek tomu, že predstaviteľ známeho archeológa má 73 rokov, chcel by sa vrátiť k ságe Indiana Jones. "Veľmi rád by som sa vrátil k Indianovi Jonesovi a znova pracoval so Spielbergom. Ak by sme mali scenár, rád by som do toho išiel," povedal Harrison Ford.



Sága Indiana Jones je americká séria filmov o dobrodružstvách archeológa Henryho Indiana Jonesa, ktorá začala v roku 1981 filmom Dobyvatelia stratenej archy. O tri roky neskôr sa do kín dostalo pokračovanie v podobe snímky Indiana Jones a Chrám skazy, nasledovala tretia časť Indiana Jones a posledná krížová výprava. Štvrtý film Indiana Jones a Kráľovstvo krištáľovej lebky vyšiel v roku 2008 a je doposiaľ posledným dielom legendárnej série.

ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Na strieborné plátno prichádza Snehová kráľovná 2
V Bratislave mal premiéru nový slovenský film Vojtech
Mix najlepších piesní tohto roku vás dostane
Pavol Hammel vydáva album Z pekla šťastie
Do kín vstupuje voľné pokračovanie thrilleru Gangster Ka: Afričan

Komentáre