Hudba a film

Speváčka Karmen Pál-Baláž predstavuje nový singel Pripútaná

"Novinka PRIPÚTANÁ je pre ňu špeciálna hneď z niekoľkých dôvodov, pričom odkrýva v nej i doposiaľ najväčšiu časť zo svojho súkromia."

TASR, 1. augusta 2023 11:17
Speváčka Karmen Pál-Baláž v novinke Pripútaná. Foto: Eva Tóbisz

Ťažšie chvíle v osobnom aj v pracovnom živote, ktoré sa obvykle spájajú s rôznymi dilemami, ráznymi rozhodnutiami a odhodlaniami, sa nevyhli ani speváčke Karmen Pál-Baláž. V jej prípade boli nahromadené impulzy také silné, až vyústili do novej skladby Pripútaná. Tú rodáčka z Rožňavy predstavuje verejnosti práve v týchto dňoch. Viac o nej prezrádza ona sama. „Nie, nejde o love song, ako by sa mohlo zdať. Pripútaná je o mne a o mojej ceste. Je o tom, ako veľmi ma srdce ťahá vykročiť, vybočiť z vychodených ciest a pohnúť sa za mojimi snami. Avšak, sama sebe málo verím, takže ma to doslova brzdí, pripúta k zemi a nepustí ďalej,“ vraví úprimne. Zároveň netají, že pieseň je pre ňu obzvlášť cenná aj z dôvodu, že ju ako umelkyňu opäť posunula o kúsok vpred. „Táto skladba je pre mňa veľký krok, prvý raz som totiž autorkou textu aj hudby, čo je pre mňa celkom nová skúsenosť,“ teší sa mladučká speváčka.

„Producentom skladby je Adam Ilyas Kuruc, jemu vďačím za to, že Pripútaná je na svete v tejto podobe. Som vďačná, že ho moje jednoduché demo oslovilo, šiel do toho so mnou a spoločne sme sa dostali k výslednému zneniu skladby. O mix a master sa postaral - z Maďarska známe meno v hudobnom svete, Szabó Zoltán. Gitary mi nahrával Peter Zajaček,“ upresňuje mená dôležitých spolupracovníkov Karmen. Ku skladbe Pripútaná je už pripravená aj maďarská verzia, ktorá bude čoskoro zverejnená spolu s videoklipom.

O krásny videoklip z Kanárskych ostrovov sa postaral Ondrej Kudyn, režisér a kameraman, s ktorým Karmen v minulosti spolupracovala pri skladbe Púšťam Ťa. „Klip sme natočili behom dvoch dní ešte v novembri minulého roka. Samotný videoklip má symbolizovať to nesmelé, smutnejšie ja, kde veľmi chcem, ale neviem sa pohnúť ďalej, a to v kontraste s mojou slobodnou stranou, ktorá sa už viac nebojí kráčať smerom, ktorým ma srdce ťahá,“ prezrádza hlavnú ideu klipu dvadsaťpäťročná umelkyňa.


Komentáre