Hudba a film

SND v sobotu ukončí sezónu open-air podujatím Letné gala

"Program, na ktorom budú participovať všetky tri umelecké súbory SND, sa začne o 19.00 h, potrvá do neskorých večerných hodín."

TASR/Webmagazin.sk, 23. júna 2021 11:44
Foto: TASR Štefan Puškáš

Slovenské národné divadlo (SND) pozýva na záver sezóny na open-air Letné gala. Podujatie sa uskutoční v sobotu (26. 6.) na námestí pred novou budovou divadla. Ukončenie 101. sezóny našej prvej divadelnej scény bude súčasne otvorením Kultúrneho leta v Bratislave. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Program Letného gala, na ktorom budú participovať všetky tri umelecké súbory SND, sa začne o 19.00 h, potrvá do neskorých večerných hodín. Návštevníci sa započúvajú aj do ukážok z opier, ktoré obohatia repertoár v nasledujúcej divadelnej sezóne. "Zaznejú árie z Dvořákovej opery Čert a Káča, z Donizettiho Lucie z Lammermooru, Ponchielliho opery La Gioconda a Leoncavalovych Komediantov. V programe nebude chýbať ani obľúbený Verdi a ukážky z opier La traviata a Rigoletto," dodala k opernému programu, v ktorom budú účinkovať operní sólisti Jolana Fogašová, Adriana Kohútková, Mariana Sajko, Andrea Vizvári, Dalibor Jenis, Daniel Čapkovič, Tomáš Juhás Michal Lehotský, Richard Šveda a Ondrej Šaling.

Sólisti a členovia baletného súboru SND sa predstavia v troch nových komorných dielach. Ninu Polákovú inšpirovala známa meditácia z Massenetovej opery Thais. "Jej choreografiu budú interpretovať prví sólisti Baletu SND Olga Chelpanová a Konstantin Korotkov. Peter Dedinský sa uvedie choreografiou Pekelného tanca z Dvořákovej opery Čert a Káča a Reona Sato valčíkom z Prokofievovho baletu Popoluška," priblížila Pažítková baletný program, v ktorom spoluúčinkuje orchester Opery SND pod taktovkou Martina Leginusa.

Slovom budú Letné gala sprevádzať členovia Činohry SND Anežka Petrová a Daniel Fischer. Členovia činoherného súboru sa predstavia aj ako hudobníci. Od 20.30 h bude pódium patriť Richardovi Autnerovi, ktorý uvedie svoje debutové CD s názvom Odpovede, podujatie ukončí Daniel Fischer s Orchestrom Jeana Valjeana.
Orchester Jeana Valjeana tvorí partia hercov a hudobníkov. Foto: Facebook OJV


Vstup je voľný. Pre pandemické opatrenia je počet divákov limitovaný, organizátori preto upozorňujú, že je nevyhnutné vyzdvihnúť si vstupenky (s nulovou hodnotou) v pokladnici v novej budove SND. V prípade nepriaznivého počasia program pre držiteľov vstupeniek presunú do vnútorných priestorov.

.


Komentáre