Hudba a film

Skupina Mandrage prestavuje singel Apolinář z úspešného albumu

"Na novom albume sa objavujú autorské piesne od jednotlivých členov kapely, pričom za Apolinářom stojí priamo spevák Vít Starý, ktorý v piesni odkrýva svoje obavy a pocity. "

TASR, 25. júna 2018 9:00
Záber z videoklipu Apolinář od skupiny Mandrage. Foto: Youtube/MandrageVEVO
Známa česká kapela Mandrage vydala v januári tohto roka kritikmi aj poslucháčmi oceňovaný album Po půlnoci, po ktorom absolvovala úspešné turné. Teraz prichádza s ďalším singlom z novej platne. Hudbu aj text zložil spevák Vít Starý.

Osobná spoveď


Atmosféru skladby vo videoklipe zachytilo režisérske duo Jordan Haj a Givinar Kříž, ktorí do hlavných postáv obsadili frontmana kapely spolu s výrazným spevákom a hercom Petrom Vášom. Mandrage tak touto piesňou aj videoklipom posunuli svoju latku zase o kúsok vyššie.

"Keď nám Víťa po prvýkrát zahral Apolináře, zostali sme pozerať s otvorenými ústami a husou kožou. Náš frontman je extrémne introvertný človek, niekedy sa nám nezverí ani s tým, či príde zajtra na skúšku. Nikto z nás nečakal, že príde s takou osobnou spoveďou. Už od tej chvíle, keď Apolinářa po prvý raz zahral na gitaru v skúšobni, je to tiež jedna z našich najobľúbenejších piesní od Mandrage vôbec. Máme radi spôsob, akým Víťa píše a skladá a sme veľmi radi, že po dlhšej autorskej hibernácii nosí do skúšobne zase hudbu aj texty a že jeho autorský návrat bol uvedený takou silnou piesňou," zhodujú sa členovia kapely.

Dielo speváka


Apolinář je tretím singlom z albumu Po půlnoci, predchádzajúci singel Motýli sa na YouTube blíži k piatim miliónom vzhliadnutí. Vo všetkých skladbách z nového albumu sa Mandrage vracajú k svojim gitarovým a rockovým koreňom.



Na novom albume sa objavujú autorské piesne od jednotlivých členov kapely, pričom za Apolinářom stojí priamo spevák Vít Starý, ktorý v piesni odkrýva svoje obavy a pocity.

"Pieseň je o stenách okolo nás, o mrežiach, ktoré nás držia vnútri seba samých, a o tom, ako nesmierne je niekedy náročné toto naše vlastné vnútorné väzenie opustiť," popisuje frontman kapely.

Uväznená myseľ


Vzhľadom na veľmi intímny charakter skladby pátrala kapela po spriatelených režiséroch, ktorí by príbeh uchopili citlivo a zároveň nenarušili jeho silu. K realizácii tak nakoniec oslovili Givinara Kříža a Jordana Haja, s ktorými ich spája priateľstvo a ich prácu rešpektujú. Autor scenára Haj prišiel s ideou obrazu väzenia vlastnej mysle a jej bezvýchodiskovosti. Klietke, ktorú si človek sám stavia.

Mandrage vyrazia začiatkom októbra na jesenné turné, ktoré je pokračovaním jarného Tour 2018. V priebehu dvoch mesiacov navštívia 15 českých miest a zastavia sa 6. októbra aj v Bratislave, kde predstavia poslucháčom nielen novinky z tohtoročného albumu Po půlnoci, ale tiež svoje najväčšie hity zo starších albumov. TASR informovala PR manažérka Ľuba Svatá.

Komentáre