Hudba a film

Novinky z Rýchlo a zbesilo 7: Nahradí Paula Walkera jeho mladší brat?

"Štúdio stojace za produkciou filmu chce urobiť všetko pre to, aby bola rozlúčka s Paulom Walkerom taká, akú si zaslúži. Pointou filmu sa tak má stať pocta tragicky zosnulému hercovi."

Veronika Rosputinská, 15. decembra 2013 6:00
Bratia Cody a Paul Walkerovci Foto: Youtube


Sú to presne dva týždne od tragickej smrti herca Paula Walkera, hlavnej hviezdy série Rýchlo a zbesilo, a fanúšikovia sú nedočkaví, chcú vedieť, ako sa v práci na nedokončenom filme bude pokračovať. Režisér James Wan zatiaľ oficiálne potvrdil, že film sa dokončí, hoci na dobu neurčitú natáčanie zastavil. Všetci herci aj členovia štábu sa so smrťou kolegu potrebujú vyrovnať, aby boli vôbec schopní sa na pľac vrátiť.

Portál Dailymail.co.uk priniesol informáciu od zdroja blízkeho natáčaniu, že štúdio momentálne rokuje s Paulovým mladším bratom Codym (25), ktorý by mal miesto brata zahrať posledné scény Briana O´Connera v Rýchlo a zbesilo. Portál cituje zdroj, podľa ktorého si filmári uvedomili, že potrebujú niekoho veľmi podobného Paulovi, aby boli film schopní dokončiť. Cody, filmový kaskadér, sa na brata veľmi podobá, je akoby jeho mladšou verziou.

Jedno zo spomienkových videí, v ktorom sa objaví spoločná fotografia Paula a Codyho



Portál Hollywoodlife.com vo svojom príspevku píše, že smrť herca je pre celý štáb filmárov veľkým problémom – nechcú totiž Paula z filmu úplne vymazať a predstierať, že nikdy neexistoval, ale tiež mu nemôžu dať úctivý odchod, aký si zaslúžil, keďže zomrel v polovici natáčania kľúčových scén. Práve Cody by mohol byť kompromisom, píše sa v príspevku.

Filmári samozrejme nemôžu očakávať, že celý film dokončia s Codym a diváci si zámenu nevšimnú. Môžu ho použiť pri záberoch od chrbta alebo z diaľky, inak budú musieť využiť počítačovú techniku. Myslíme si však, že Cody natočí iba finálnu scénu, v ktorej pravdepodobne filmový Brian O´Conner zomrie. Určite to bude pre uctenie jeho pamiatky lepšie, ako keby bol z filmu nasilu vyškrtnutý a o jeho smrti by padla len zmienka.

Podľa portálu filmári komunikujú aj s rodinou, chcú totiž, aby sa Paulovi dostalo takej pocty, akú si zaslúži, ale na druhej strane, aby to bolo citlivé aj pre jeho najbližších. Rodičia zosnulého herca sa údajne vyjadrili, že postava Briana by z filmu nemala byť len tak vyškrtnutá, že aj Paul by si určite prial, aby sa natočené materiály použili a film dokončil. Cody sa údajne s myšlienkou nahradiť brata vo finálnych scénach pohráva, pretože aj on sám si chce uctiť jeho pamiatku.

Čo myslíte, je dobrý nápad nahradiť Paula mladším bratom?

Komentáre