Hudba a film

Peter Bič Projekt nakrútili poetický videoklip k skladbe Chalúpka

"Vo videoklipe si zahrali aj spevák Štefan Štec s manželkou a so synom."

TASR, 26. mája 2022 12:35
Viki Vargová a Peter Bič so skupiny Peter Bič Project. Foto: Sandra Urbančíková

Chalúpka sa stáva ďalšou skladbou z albumu Hlava od skupiny Peter Bič Project, ktorá dostala svoj vizuál. Natáčalo sa v krásnom prostredí v obci Hačava na chalúpke pod rozkvitnutou čerešňou.

„Chalúpka je pieseň, na ktorú sme od vydania albumu mali, a stále máme množstvo pozitívnych ohlasov. Rozhodli sme sa jej preto dať aj vizuálnu podobu“ hovorí o Chalúpke Peter Bič. „Text napísal Michal Mifkovič, ktorý prispel svojimi textami na náš album Hlava. O video podobu sa postaral Jaroslav Jaris Vaľko.“ V hlavných úlohách sa okrem Petra Biča a Viktórie Vargovej predstavia aj ich priatelia Štefan a Dušana Štecoví spolu s ich malým synčekom Riškom. Štefan Štec a Peter Bič Project už majú za sebou niekoľko vzájomných spoluprác ( Báči Jašov, Za rána za rosy). Tentokrát však oslovili nielen Štefana ale aj jeho manželku Dušanu, a úloha sa ušla aj ich synčekovi Riškovi. „Štefan je úžasný spevák, tanečník, Dušana tanečníčka, a kreatívna producenta folklórneho súboru Hornád. Ich životy sú prepletené prácou, folklórom, tancom, a práve preto sme si ich vedeli predstaviť v hlavných úlohách. Sú to naši priatelia, takže sme ich oslovili, a výsledok si môžete pozrieť v našom novom videoklipe“ dodáva Peter.


„Chalúpky sú naozaj magické miesta, kde sa skrátka čas spomalí, a plynie úplne inak. Máme ich na Slovensku niekoľko. Jedným z nich je pre nás osobne aj Banská Štiavnica, kde sme sa rozhodli symbolicky odštartovať našu letnú koncertnú sezónu. A veľmi sa na to tešíme, už o mesiac 24.júna “ uzatvára Peter Bič.

Skupina Peter Bič Project je laureátom 25. ročníka ceny Krištáľové krídlo a ich album Hlava patrí momentálne k najpredávanejším CD slovenských interpretov.

Komentáre